Zasaď strom - aktivita ZŠ na Komenského ulici

620x
07. November 2019
Občianske združenie Priatelia Základnej školy na Komenského ulici v Bardejove vyhlásilo výzvu pod názvom: Zasaď si svoj strom, pomôž Zemi dýchať.
 
Zapojili sa do nej žiaci, rodičia, pedagógovia a zamestnanci školy. Spolu vysadili vyše 1000 nových stromčekov. Svoje rozhodnutie zdôvodnili takto:
 
„Viedol nás k tomu fakt, že krajina, v ktorej sme sa narodili a v ktorej žijeme, je nádherná aj vďaka tomu, že nám v nej naši dedovia zanechali krásnu prírodu, krásne lesy. Bohužiaľ, sme svedkami toho, ako v ostatných rokoch trpia a hynú vplyvom rôznych negatívnych javov. Zanechajme aj my ďalšej generácii krajinu, ktorá bude živá a zdravá. S krásnymi lesmi. Že je nás málo? Veď aj more sa skladá z drobných kvapiek a akú má silu! Možno sa k nám pridajú aj iní…“
 
Nechcú byť pasívni. Aj deti môžu prispieť k oživeniu našej krajiny a sadiť spolu s rodičmi spoločný les. Aj keď stromy budú rásť na rôznych miestach, prinesú úžitok nám všetkým.
 
Ďalší dôležitý moment je ten, že keď deti vyrastú, bude strom peknou spomienkou na spoločné chvíle pri sadení - s otcom, dedkom, mamkou, kamarátom...
 
Bude to ich spoločný strom. Strom rodiny, strom priateľstva…nazvite ho, ako chcete. Lesy sú pľúcami našej Zeme a každý strom je ich bunkou, ktorá Zemi pomáha dýchať. Pridajte sa a zasaďte si aj vy svoj strom.