Bardejovské detičky znova vykorčuľovali na ľad

689x
31. Január 2020
Na bardejovskom zimnom štadióne sa znova uskutočnila akcia pod názvom Deti na hokej. Podujatie organizuje Slovenský zväz ľadového hokeja v spolupráci s klubom Mládež HC 46 Bardejov. Pre deti bolo na ľade pripravených mnoho aktivít.
 
„Túto akciu robíme dvakrát do roka, v podstate dvakrát za sezónu s tým, že prichádzame trošku aj my s hokejom za deťúrencami našimi. Zatiaľ máme zaevidovaných stodvadsaťpäť detí, čiže celkom slušný počet“ prezradil prezident MHC 46 Bardejov Tomáš Ivan.
 
Na ľade bolo k dispozícii päť stanovíšť a tréneri, ktorí sa deťom po celý čas venovali. „Je tu streľba, je tu prekážková dráha s podliezaním nejakých prekážok. V strede sa venujeme začiatočníkom, ďalej je tam voľná hra, hokej a potom nejaké zbieranie kociek, loptičiek. Čiže sú to disciplíny pre začínajúce deti, aby sme v podstate tie deti a tých rodičov trošku oboznámili s prostredím a nejako im to trošku priblížili,“ doplnil tréner MHC 46 Bardejov Patrik Sokoli.
 
Deti si na akciu nemuseli zobrať vlastné korčule, tie sa dali zapožičať, rovnako ako prilby a hokejky. Pre deti boli pripravené aj darčekové balíčky. A čo od podujatia očakávali organizátori?
 
„My očakávame viacmenej to, aby deti sa venovali športu, či to už bude ľadový hokej alebo korčuľovanie. Vidíme aká je to doba, že s tým športom musíme ísť my za tými deťmi,“ pokračoval Tomáš Ivan.
 
Mládežnícky hokejoví klub už teraz pripravuje ďalšiu akciu pre deti. „Veľmi rád by som chcel pozvať šiesteho februára budeme mať veľkú škôlkarskú olympiádu, ktorú nám príde podporiť aj SZĽH a potvrdil nám zatiaľ účasť Rastislav Staňa, čiže majster sveta z roku 2002. Takže chcel by som srdečne pozvať rodičov, ľudí zo širokého okolia, aby nám prišli trošku povzbudiť naše deťúrence v súťažení.