Futbalový tábor Partizána Bardejov

675x
15. Júl 2020
V pondelok odštartoval denný futbalový tábor, ktorý pre deti pripravil športový klub Partizán Bardejov. Malých športovcov rozdelili do štyroch skupín a počas celého týždňa budú pod dohľadom mládežníckych trénerov. Ihriská sú vyťažené na maximum a organizátori si pochvaľujú vysokú účasť. Najmladší účastník tábora má len štyri roky.
 
„Prvý tréning začína o deviatej ráno, tak ako je uvedené aj v názve – ide o denný futbalový tábor. Futbal preto orientujeme čisto na základné herné činnosti jednotlivca, ako je prihrávka, vedenie lopty, riešenie hernej situácie jeden na jeden a samotná hra, ktorá deti baví najviac. Popoludňajšia aktivita zahŕňa rôzne doplnkové športy. Sme dosť limitovaní počasím. Do stredy nám hlási ako-tak teplo, čiže od štvrtka, piatka budeme musieť zrejme improvizovať. Verím, že zvolíme takú alternatívu, aby to tie deti hlavne bavilo a nebolo to celé monotónne,“ uviedol Mário Jančošek, manažér klubu.
 
Účastníci patria k stálej posile detského futbalového oddielu. Všetky športové aktivity, ktoré v tábore absolvujú, sú realizované hravou formou.
 
„Páči sa mi tu veľmi dobre. Zatiaľ sme robili prvý tréning, toto sme presakovali a strieľali sme na bránu, potom sme mali prihrávky a teraz pôjdeme na taký malý medzi nami,“ opísal malý športovec.
 
Množstvo aktivít
 
Programová náplň týždňa je pestrá. Okrem futbalu je pre deti pripravené letné osvieženie v podobe kúpaliska, na harmonograme sú aj detské filmy, ktoré sa premietajú na veľkoplošnej obrazovke štadióna.
„Dnes sme si tu dávali také nahrávky a počítali sme si, koľko máme dať gólov. Potom sme nahrávali do štvorca s jednou loptou. Takisto sme skákali cez rebrík a preliezali sme. Asi najviac sa teším na to, že sa budem kúpať,“ ozrejmil jeden z táborníkov.