Vyvrcholenie hádzanárskej sezóny v Bardejove

801x
01. September 2020
V bardejovskej Športovej hale Mier vyvrcholil Slovenský pohár mužov a žien v hádzanej. V sobotu sa odohrali semifinálové zápasy, v nedeľu diváci spoznali víťazov pohára v sezóne 2019/2020.
 
Medzi ženami do finále postúpila Iuventa Michalovce, ktorá nedala šancu Bánovciam nad Bebravou. Východniarky vyhrali 36:17, po polčase na tabuli svietilo skóre 21:12. Druhý finalista vzišiel zo súboja medzi hádzanárkami Prešova a celkom Duslo Šaľa. Prešovčanky ťahali za kratší koniec povrazu a prehrali o sedem gólov, 27:20.
 
Medzi mužmi Tatran Prešov bez problémov porazil Šaľu vysoko 36:15. Druhý semifinálový zápas už bol vyrovnanejší, Považská Bystrica napokon vyhrala nad Novými Zámkami 23:19 a tešila sa z postupu do finále.
 
Medzi ženami víťazky z Michaloviec
 
V ženskom finále si z Bardejova triumf odnášajú Michalovce. Tie dokázali poraziť Šaľu rozdielom štyroch gólov, 31:27 a obhájili tak vlaňajšie víťazstvo. Zemplínčankám patrí pohárová trofej už ôsmykrát za sebou.
Jednoznačnejší bol finálový zápas mužov. Hádzanári Tatrana Prešov si vybojovali späť trofej, o ktorú pred rokom v Košiciach prekvapujúco prišli. Zverenci trénera Slavka Golužu sa stali víťazmi Slovenského pohára, keď v rozhodujúcom dueli o trofej zdolali MŠK Považská Bystrica vysoko 29:12, po polčase 14:5. Diváci videli množstvo pekných akcií a kombinácii hlavne na strane Tatrana, ktorého dres si oblieka aj odchovanec bardejovskej hádzanej Dominik Krok.
 
„Gratulujem a ďakujem tiež fanúšikom z Prešova a Bardejova, ktorí tu dnes prišli a urobili takú peknú atmosféru, v akej sme už dlho nehrali. Čo sa týka zápasu, začali sme dobre. V prvom polčase sme sa maximálne sústredili na obranu, ktorú sme zvládali a dali veľa ľahkých gólov. Druhý polčas bol pre mňa ťažký. Musel som pozerať aj na to, aby každý chlapec dostal nejakú minutáž, je to pohár,“ prezradil Slavko Goluža, tréner Tatrana Prešov.
 
„V prvom rade ďakujem všetkým Bardejovčanom za úžasnú atmosféru, ktorou nám vytvorili domáce prostredie spolu s fanúšikmi z Prešova. Pritom sme hrali s 50-percentnou kapacitou, takže vďaka všetkým mojim rodákom,“ zhodnotil Dominik Krok, spojka Tatrana Prešov.
 
„Od začiatku sme vleteli do súpera naplno, potom sme už len udržiavali svoj náskok a nepustili sme súpera k ničomu. Dostali sme 12 gólov, čo hodnotím veľmi pozitívne, obrana pracovala veľmi dobre. Jasné, že sú aj nejaké chyby, ale sme veľmi spokojní s výsledkom a môžeme sa len tešiť. Atmosféra bola vynikajúca, bol som veľmi prekvapený, ja som tu hral naposledy ešte ako žiak a som veľmi prekvapený aj z atmosféry aj z haly, všetko bolo vynikajúce,“ dodal Tomáš Rečičár, spojka Tatrana Prešov.