Partizán pred reštartom druhej ligy v dobrej nálade

949x
26. November 2020
Po mesiaci a pol bez súťažného zápasu nastúpia futbalisti Partizána Bardejov na zápas trinásteho kola proti Skalici. Po štvrtkovom testovaní sú pripravení zabojovať o dôležité tri body v domácom prostredí, avšak bez diváckej podpory. Duel však budú môcť fanúšikovia sledovať v priamom prenose na našich sociálnych sieťach.
 
Ostatné dni boli v Partizáne rušné. Do klubu vstúpil nový akcionár Reyhan Güler zo Švajčiarska. Prezidentom naďalej ostáva Stanislav Soroka, ktorý je aj štatutárom a predsedom predstavenstva športového klubu Partizán Bardejov.
 
„Som veľmi rád, že sa mi to podarilo, po ťažkých stretnutiach a oslovovaní ľudí, ktorí by boli schopní pomôcť tomuto športu u nás v meste. Pevne verím, že to spolu dotiahneme k dobrým výsledkom a k tomu, aby sme zaplnili tento náš pekný štadión,“ uviedol prezident klubu Stanislav Soroka.
 
Výraznú podporu získa nielen A mužstvo dospelých, ale aj všetky ženské a mládežnícke celky.
 
„Keď celý klub, tak celý klub, je v tom zahrnutá mládež a určite aj ženský futbal, ale v prvom rade konsolidujeme teraz A mužstvo. Od nového roka pripravujeme celú koncepciu mládeže, tréningových jednotiek. Absolvovali sa rozhovory s trénermi, so šéftrénerom mládeže, takže uvidíme ako to nastavíme, ale samozrejme, mládež je súčasťou klubu. Aj v ženskom futbale sa budeme snažiť pomôcť, keďže ženský futbal je tu na najvyššej úrovni v rámci Slovenska, aby to tak bolo aj naďalej.
 
Pri mládeži vieme, že sú rezervy, treba si to aj otvorene povedať, že sa nám tam nedarí, ale určite spoločnými silami, s trénermi a hlavne aj s rodičmi, to nastavíme tak, aby Partizán Bardejov figuroval na popredných priečkach, ale aj aby na futbalovej mape nezanikol a nezatratil sa niekde na spodnej časti tabuľky,“ zhodnotil Soroka.
 
Futbalisti od rieky Topľa v posledných týždňoch trénovali individuálne, teraz sa už pripravujú spoločne na reštart súťaže.
 
„Všetci sme radi za to, že môžeme dohrať aspoň tú polovicu súťaže, aby sa to všetko nenakopilo na jarnú časť, takže sme s tým stotožnení a rešpektujeme rozhodnutie zväzu,“ ohodnotil asistent trénera Vladislav Palša.
 
„Ja som veľmi rád, že sa to dohrá, síce budú sprísnené hygienické podmienky, ktoré musíme splniť, ale som veľmi rád, že sa dohrá, lebo ostali tri kolá a bolo by veľmi ťažké ich preniesť do budúceho roka,“ doplnil Soroka.
 
„Trénovali sme v podstate bez prestávky. Mužstvo bolo rozdelené po piatich členoch. Trénovali sme v skupinách na umelej tráve. Posledný týždeň už trénujeme spolu, odkedy prišlo nariadenie, že sa reštartuje liga,“ dodal Palša.
Už v sobotu čaká na Bardejov ťažký súper zo Skalice, no Partizán bude chcieť získať plný počet bodov a v tabuľke sa posunúť vyššie.
 
„Všetky výsledky sa rodia na ihrisku a pevne verím, že celý mančaft zapojuje a získa tie body, ktorých máme úboho málo, aby sa v tabuľke prejavili, aby Partizán nebol v zóne ohrozenia. Hrá sa o deväť bodov, ktoré sú veľmi dôležité v terajšej situácii, pretože nevieme, čo nás čaká na jar,“ okomentoval prezident klubu.
 
„Čaká nás ťažký súper, aj keď po tejto dlhšej pauze nevieme čo čakať, lebo dlhšie sa netrénovalo, takže začíname ako keby od znova. Ale určite nás čaká náročný zápas, lebo Skalica je kvalitné mužstvo, stále hrávajú o tie najvyššie priečky posledné roky v druhej lige, takže určite to bude ťažký zápas,“ uzavrel asistent trénera.
 
Káder Partizána počas koronaprestávky ostal pokope, na hráčov čaká ešte zápas v Podbrezovej a doma proti béčku Žiliny.