Volejbalisti Prešova vo východniarskom derby porazili Košice

1301x
28. Marec 2021
Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov vyhrali v prvom zápase o bronz vo východniarskom derby nad VK KDS Šport Košice 3:1. Druhý zápas série na tri víťazstvá je na programe v stredu o 19:00 hod. v Košiciach.
 
Prešov vstúpil do zápasu raketovo a prvý set vyhral hladko 25:13. V druhom dejstve viedli domáci 8:5, ale v polovici setu Košičania zapli, otočili na 19:14 a vyrovnali na 1:1.
 
Tretí set mal veľmi podobný priebeh ako prvý. Na ihrisku vládol Prešov a hosťom dovolil uhrať len 12 bodov. Košičania sa už z tohto debaklu nepozbierali a hoci v štvrtom sete vzdorovali viac, stačilo to len na 20 bodov.
Zápas vyšiel diagonálnemu hráčovi Prešova Lukaszovi Szarekovi, ktorý zo 42 útokov premenil na bod 22, pridal aj eso a blok. Štyri bloky si pripísal Ivo Mikovčík. Za hostí mal 20 bodov (3 esá, 1 blok) univerzál Patrik Lamanec.
 
Marek Kardoš, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Je vidieť, ako to telo reaguje. Úprimne poviem, že ani dneska to ešte nebolo dobré. Našťastie sa nám pomaličky začali zapájať tí hráči, od ktorých to očakávame. Je tam ešte nesúhra. Bohužiaľ musíme ešte pracovať a pripraviť sa na ďalšie zápasy série. Bude to už len lepšie našťastie. Ešte stále vidno hlavne v obrane, že urobíme loptu, ale už niet síl dobehnúť tú druhú. Takýchto dnes bolo asi dvadsať, ktoré sme mohli úplne ideálne dohrať a uľahčiť to Peťovi. Toto nám chýba. Verím, že do pohára sa nám pošťastí definitívne pripraviť družstvo na lepšie výsledky.“
 
Łukasz Szarek, univerzál VK MIRAD UNIPO Prešov: „Chcem pogratulovať chalanom, že sme sa dostali do našej hry. Dnes sme lepšie servovali a bránili, to bola naša zbraň aj v prvej časti sezóny a preto sme to dnes dali.“
 
Hráči zápasu: Łukasz Szarek (Prešov) – Patrik Lamanec (Košice)
Rozhodovali: I. Porvazník, P. Höger, M. Michna, D. Koháni, bez divákov.
(TS, J. Palenčarová, foto: Andrej Schlank)