Lipany odohrali ďalší prípravný zápas na Hornom Šariši

888x
10. Júl 2021
Po neúspešnom ligovom ročníku 2020/21 neostal v šatni Partizána kameň na kameni. Nová trénerská dvojica Šarmír a Kurty našla v kabíne len sedem hráčov a tak bolo a ešte je nutné káder doplniť. 
 
Na skúške v Bardejove sa objavilo skoro 50 adeptov na bardejovský dres. Väčšina z nich sa však dlho nezdržala. V zápase proti Lipanom sa už predstavili zväčša futbalisti, s ktorými sa v Bardejove ráta. Súhra ešte viazla, ale hra už začala naberať fazónu. Hráčov je zatiaľ viac ako je nutné a tak musia tréneri rozhodnúť, kto zostane a kto ešte odíde. Proti Lipanom nastúpili štyria cudzinci (Ikedi, Santos, Lopes a Sulisu) a traja odchovanci (Lukáč, Stachura a brankár Popjak z dorastu, v kádri je ešte Čikoš-Pavličko, ten však má zdravotné problémy).
 
Bardejovčania sa rozbiehali pomalšie. Postupne však prevzali iniciatívu a takmer celý zápas boli lepším mužstvom. Vypracovali si niekoľko tutoviek. Viazla však koncovka alebo bol proti brankár hostí Bartoš. V 15. minúte prišlo zaváhanie v obranných radoch a bardejovský odchovanec Pyda, v súčasnosti obliekajúci dres Lipian, nekompromisne skóroval.
 
Vladimír Pyda, niekoľkokrát vyhodnotený v najlepšej jedenástke tretej ligy bol nedávno na skúške v Michalovciach. Zatiaľ k dohode nedošlo. Je však možno na škodu, že hľadáme futbalistov kade tade a pod nosom máme kvalitných odchovancov s kladným vzťahom ku klubu. V drese súpera sa predstavil aj ďalší exbardejovčan Jacko a aj on hral veľmi dobre.
 
Partizáni po góle pokračovali v úsilí urobiť niečo s výsledkom. Prevaha bola na strane domácich. Gól však už do polčasu nepadol.
 
Tréneri do druhej časti hry prestriedali, ale obraz na ihrisku sa nezmenil. Domáci boli lepším mužstvom a snažili sa o vyrovnanie. To sa podarilo v 58. minúte. Strelcom gólu bol Brazílčan Lopes. Lipany pritvrdili a predviedli aj niekoľko nepekných faulov. Zbytočné emócie zápasu nepomohli a tak gól už nepadol.
 
Partizáni na budúci týždeň cestujú na generálku do Michaloviec. V sobotu 24.7. (17:00 hod.) privítajú doma, v prvom kole ligového ročníka 2021/22, Šamorín.
 
Na mužstve evidentne vidieť, že Šarmír s Kurtym urobili kus roboty. Hra Partizána vyzerá zápas od zápasu lepšie a lepšie. Súpermi však boli mužstvá z nižších súťaží a tak hodnotenie ponecháme na úvodné kolá druholigovej súťaže. Tam sa ukáže, či novovytvorený káder Partizána je konkurencie schopný a dokáže uhrať plánovaný stred tabuľky.