Košičanovi hrozí za lúpež až 12 rokov za mrežami

1170x
18. Júl 2023

Vytrhol mu z ruky mobil a utiekol. Zo zločinu lúpeže obvinili iba 16-ročného mladíka

Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj) 
 
Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach obvinil zo zločinu lúpeže 16-ročného mladíka.
 
Ako informovala košická krajská policajná hovorkyňa, vo štvrtok predpoludním kráčali dvaja chlapci vo veku 13 a 15 rokov popri jednej zo zastávok mestskej hromadnej dopravy v košickej mestskej časti Dargovských hrdinov, keď k nim pristúpili dvaja chlapci vo veku 14 a 16 rokov.
 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)  
 
Ako informovala košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, starší z dvojice jednému z chlapcov vytrhol z ruky mobilný telefón. Keď po krátkom zápasení začal chlapec kričať o pomoc, dvojica páchateľov z miesta utiekla.

Netrvalo však dlho a obaja mladíci skončili v rukách mužov zákona. Mladší z dvojice bol po vykonaní potrebných procesných úkonov zo zadržania prepustený, staršieho vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže, za ktorý mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Košický vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného mladíka do vyšetrovacej väzby.

(10:40, red.) 
 
Diskusia
Pridať komentár