Zomrela Anna Petričová, bývalá poslankyňa mestského zastupiteľstva v Bardejove

5731x
31. Júl 2023
 Zomrela dlhoročná poslankyňa Bardejovského mestského zastupiteľstva Anna Petričová
Anna Petričová. (Zdroj: FB Mesto Bardejov) 
 
„Samosprávu Bardejova i všetkých, ktorí sa zaujímajú o dianie v nej zarmútila správa o skone Anny Petričovej, dlhoročnej poslankyne Mestského zastupiteľstva v Bardejove, mimoriadne agilnej a silnej ženy, ktorá sa celým svojim životom zaslúžila o rozvoj a napredovanie nášho mesta," informovalo dnes Mesto Bardejov na sociálnej sieti.
 
„V osobe zosnulej Anny, alebo familiárne Anky, ako ju všetci volali, odchádza do nenávratna entuziazmus a zanietenosť pre veci verejné. Atribúty, ktoré jej boli vlastné a ktoré vždy dôsledne uplatňovala. Občianskym povolaním pedagogička bola popri práci v škole dlhé roky aktívna ako členka Zboru pre občianske záležitosti, a štyri volebné obdobia bola poslankyňou Mestského zastupiteľstva," informuje ďalej mesto.
 
„Vo svojom volebnom obvode docielila zlepšenie občianskej vybavenosti a pomohla v núdzi mnohým rodinám. Bola známa ako človek, ktorý nepozná vetu „nedá sa“. Statočne stála pri svojich najbližších v ťažkých zdravotných skúškach, obetavo sa o nich starala a súčasne dokázala časť svojej energie a empatie venovať žiakom v škole, ale aj občianskej verejnosti."
 
 
Anna Petričová od roku 2003, už ako dôchodkyňa aktívne pôsobila v Jednote dôchodcov Slovenska v Bardejove. Najprv ako predsedníčka a čoskoro aj ako podpredsedníčka krajskej organizácie v Prešove. Stala sa aj členkou predsedníctva tejto organizácie. V roku 2012 bola vyhlásená za Seniorku roka na Slovensku, za svoju aktívnu prácu bola viackrát ocenená na rôznych spoločenských úrovniach.
 
„V pamäti nás, ktorí sme ju poznali bližšie, či mali tú česť s ňou spolupracovať navždy ostane ako človek plný energie, empatie a súcitu, ako človek vynikajúcich organizačných schopností, ale najmä ľudských kvalít, ktoré sa stávajú čoraz zriedkavejšími," dodáva na sociálnej sieti mesto Bardejov. Česť jej pamiatke!"
(16:05, red.) 
Diskusia
Pridať komentár