GALÉRIA | Práce na novom cyklochodníku na Krátkom rade finišujú

2068x
02. August 2023
Na Krátkom rade v Bardejove začali s pokladaním špeciálneho zeleného asfaltu pre cyklistov 
(Zdroj: FB Mesto Bardejov) 
 
Projekt rekonštrukcie priekopového múru na ulici Krátky rad a s ním súvisiace stavebné aktivity sa dostávajú do finálnej fázy.
 
V utorok 1. augusta dopoludnia sa začalo na ulici Krátky rad v Bardejove s pokladaním zeleného asfaltu na cyklochodník, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou projektu rekonštrukcie hradobnej priekopy na tejto ulici.
 
 (Zdroj: FB Mesto Bardejov)
 
„Realizácia celého projektu výrazne skrášli túto časť mesta a čo je najdôležitejšie, prispeje k zvýšeniu dopravnej bezpečnosti peších i motorizovaných účastníkov cestnej premávky," informuje na sociálnej sieti Mesto Bardejov.
 
Cyklochodník bude z južnej strany cez križovatku Veterná – Krátky rad a existujúce premostenie cez Šibskú vodu napojený na cyklotrasu Prešovského samosprávneho kraja, vedenú po ulici Pod Lipkou.
 
 
(Zdroj: FB Mesto Bardejov)
 
Zo severnej strany bude v ďalších etapách pokračovať dvoma smermi - v priestore ulice Dlhý rad do centrálnej časti mesta, a v priestore Slovenskej ulice severným smerom.
 
Povrch cyklochodníka bude z asfaltového betónu zelenej farby. Súčasťou riešenia je aj verejné osvetlenie pozdĺž cyklochodníka. Celková dĺžka cyklochodníka je cca. 400 metrov. Po ukončení realizácie bude cyklochodník slúžiť obyvateľom a návštevníkom mesta Bardejov a cykloturistom prechádzajúcim cez mesto. 
 
GALÉRIA - PRÁCE NA CYKLOCHODNÍKU NA KRÁTKOM RADE FINIŠUJÚ 
 
(10:00, red.) 
Diskusia
Pridať komentár