Medzi Spišskou a Rožňavou sa zrazil autobus a dve autá

1781x
12. September 2023

Medzi Spišskou Novou Vsou a Rožňavou sa zrazil autobus a dve autá

(Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
Pre dopravnú nehodu autobusu a dvoch áut je doprava na ceste druhej triedy II/533 medzi Spišskou Novou Vsou a Rožňavou obmedzená, konkrétne pri lome, v časti nazývanej Gretla.
 
Úsek cesty je prejazdný v jednom jazdnom pruhu, dopravu reguluje polícia. Tá zároveň na sociálnej sieti radí zvýšiť opatrnosť v danom úseku. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová, 42-ročný vodič automobilu zn. VW Passat z dosiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, a tam sa zrazil s autobusom.    
  
(Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj) 
 
„63-ročný vodič autobusu v snahe vyhnúť sa zrážke prudko zabrzdil, strhol riadenie vpravo a ostal stáť na trávnatom povrchu. Do autobusu z dôvodu nedodržania bezpečnej vzdialenosti narazilo zozadu vozidlo zn. Citroen," uviedla. Doplnila, že podľa informácií od šoféra autobusu sa v ňom okrem neho nachádzalo ďalších 21 ľudí.

Troch z nich, a tiež vodiča a spolujazdkyňu z VW Passat previezli do nemocnice, momentálne nie je známy rozsah ich zranení. Dychová skúška mala u všetkých troch vodičov negatívny výsledok. 
(14:45, red.) 
Diskusia
Pridať komentár