V Košiciach pribudlo nové verejné osvetlenie.

1091x
29. Máj 2024
V Košiciach dopĺňajú verejné osvetlenia
 Celkové náklady predstavujú 82 355,95 eur s DPH (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Mesto Košice pokračuje v investíciách do verejného osvetlenia. S cieľom zvýšiť bezpečnosť Košičanov sa dopĺňajú svetelné body v lokalitách, v ktorých doposiaľ chýbali.
 
V mestských častiach Juh, Západ a Sídlisko Ťahanovce pribudlo 21 nových stĺpov verejného osvetlenia so SMART LED svietidlami. Práce má na starosti košická spoločnosť K-TEL. V zmysle zmluvy majú byť hotové v auguste, podarí sa ich však dokončiť skôr. Celkové náklady predstavujú 82 355,95 eur s DPH a sú financované z rozpočtu mesta zo schváleného úveru účelovo určeného na obnovu verejného osvetlenia v Košiciach.
 
 V mestských častiach Juh, Západ a Sídlisko Ťahanovce pribudlo 21 nových stĺpov verejného osvetlenia (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Na Juhu osvetľujú štyri nové SMART LED svietidlá chodníky pri Základnej umeleckej škole (ZUŠ) na Jantárovej ulici. Bezpečnejšie sa môžu cítiť aj obyvatelia na Sídlisku Ťahanovce na Varšavskej a Juhoslovanskej ulici, kde pribudlo päť nových stožiarov so SMART LED svietidlami. Osvetlenie doposiaľ chýbalo aj v parku na Ružínskej ulici v mestskej časti Západ. Chodníky v tejto lokalite budú osvetlené vďaka 10 novým stĺpom.
 
 Verejné osvetlenie v Košiciach (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Ďalšie dva stožiare sú umiestnené v kynologickom parku nad Poliklinikou Terasa. Vo všetkých troch lokalitách funguje osvetlenie v skúšobnej prevádzke. Tento týždeň bola podpísaná aj zmluva v hodnote 15 307,82 eur s DPH na osem fotovoltických setov verejného osvetlenia. Osadené budú v medzigarážovom priestore na Michalovskej ulici v mestskej časti Západ a vo výbehoch pre psov v Parku duklianskych obetí a na Hroncovej ulici na Severe.
(8:40, red.)
Diskusia
Pridať komentár