Poslanci mimoriadne rokovali

3x
19. Máj 2016

Bardejov rieši problémy s odpadom

odpad BJ.jpgDnes (štvrtok, 19. mája 2016) sa bardejovskí poslanci zišli na mimoriadnom mestskom zastupiteľstve. To trvalo iba niekoľko minút. Pripravený bol návrh na schválenie žiadosti o nenávratný finančný príspevok pre projekt „Regionálne centrum zhodnocovania biologicky rozložiteľných odpadov.“

Poslanci návrh o grant na zhodnocovanie biologicky rozložiteľného odpadu schválili jednoznačne.

Ministerstvo životného prostredia SR ako Riadiaci orgán pre Operačný program Kvalita životného prostredia vyhlásilo dňa 21.3.2016 výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie nenávratného finančného príspevku so zameraním na triedený zber komunálnych odpadov, zhodnocovanie biologicky rozložiteľného odpadu a mechanicko-biologická úprava komunálnych odpadov.

Špecifickým cieľom výzvy je zvýšenie miery zhodnocovania odpadov so zameraním na ich prípravu na opätovné použitie a recykláciu a podpora predchádzania vzniku odpadov. Výzva je vyhlásená vo forme otvorenej výzvy, ktorej uzavretie nastane vyčerpaním finančných prostriedkov vyčlenených na výzvu alebo na základe rozhodnutia Riadiaceho orgánu. Konečné termíny prvých dvoch hodnotiacich kôl sú stanovené k 31.5.2016 a 30.7.2016. Následne budú termíny pre ďalšie hodnotiace kolá v intervale 3 mesiacov.

Do prvého hodnotiaceho kola k 31.05.2016 Mesto Bardejov pripravuje projekt s názvom „Regionálne centrum zhodnocovania biologicky rozložiteľných odpadov“.

Dve kompostárne by mali vyrasť na uzavretej skládke komunálneho odpadu za obcou Lukavica. Mesto Bardejov chce získať viac ako dva a pol milióna eur, z mestskej kasy by na projekt šlo päť percent.  Z projektu chce mesto zakúpiť aj techniku.

(19:45, red)

 

OKNOPLAST Bardejov

http://ahoj.tv/firmy/detail/oknoplast_bardejov.html

nove bok.jpg

Diskusia
Pridať komentár