V Bardejove odštartoval nový projekt - SÚVISLOSTI

17x
02. Marec 2017

Nový diskusný formát

suvislosti ahojbardejov (1).JPG

Organizátorom sa stal Juraj Bochňa

 

Dnešným dňom (štvrtok, 2.3.2017) odštartoval nový cyklus diskusií Hornošarišského osvetového strediska  - diskusné fórum SÚVISLOSTI, ktorý sa delí na dva podtituly: SÚVISLOSTI HISTÓRIE a SÚVISLOSTI SÚČASNOSTI.

Cieľom je priniesť nový formát, ktorý nielen v Bardejove, ale aj v širokom okolí rozprúdi debatu o mnohých zaujímavých súvislostiach. „Práve v rámci súvislosti sa nebudeme rozprávať o žiadnych poučkách, o žiadnych konkrétnych rokoch, ktoré potrebujeme vedieť, ale budeme hľadať súvislosti medzi informáciami, či už z histórie alebo aj zo súčasnosti. Práve preto sme zvolili formát súvislosti história a súvislosti súčasnosti. Nebudeme rozprávať o politike, ani o ničom, čo by mohlo niekoho smerovať k určitému mysleniu. Budeme sa snažiť, aby si samotní ľudia utvorili názor nielen na dejiny, ale aj na súčasnosť,“ prezradil hlavný organizátor tejto noviny a zároveň aj jej moderátor Juraj Bochňa.

Súvislosti budú postupne hostiť mnohých odborníkov z rôznych odvetví. 

„Práve s nimi budeme debatovať o histórii regiónu, o veciach, o ktorých mnohí z nás ani netušia, že v našich končinách existovali, alebo o súčasných problémoch regiónu, mesta, či spoločnosti. Otázky nebudem klásť iba ja, ale pýtať sa budú môcť aj návštevníci,“ prezradil J. Bochňa.

Prvým hosťom bol Peter Harčar, ktorý sa venuje prevažne stredoveku. Akcia sa uskutočnila v priestoroch galérie Hornošarišského osvetového strediska a zavítali na ňu desiatky ľudí.

 

suvislosti ahojbardejov (2).JPG

Prvým hosťom bol Peter Harčár

 

suvislosti ahojbardejov (3).JPG

Galéria sa zaplnila takmer do posledného miesta

(18:30, j)

 

logo plagát SG 2016.jpg

Diskusia
Pridať komentár