Počuli ste už o bardejovskej kapele Posledné decembrové dni?

129x
29. Jún 2017

* Článok bol uverejnený v novinách AHOJ BARDEJOVízie č. 4/2017

Posledné decembrové dni

Najnovší album Boston tapes vyšiel pred pár týždňami

 

Už od roku 1993 pôsobí na scéne kapela Posledné decembrové dni. V súčasnej zostave možno kapelu vnímať od roku 2008. Od svojho vzniku až po súčasnosť sa venuje garážovému love song rokenrolu. „Ťažko to škatuľkovať. Albumov sme vydali asi päť. Najnovší „Boston tapes“ vyšiel pred pár týždňami. Zostava je klasická – gitara a - Ľubor, basa - Rudi a bicie – Fero. Najčastejšie hráme po rôznych kluboch v Česku. Pomaly už desať rokov chodíme na tour spolu s českou bratskou kapelou Duben V Pešti. Ak vystupujeme v Bardejove, tak je to na akciách, ktoré organizuje občianske združenie Different,“ hovorí Fero Maxin.

Okrem tejto kapely je členom aj hudobných skupín SOUND OF QUALM a KUMURU. „Obe mastia hard core a power violence, čo sú tvrdšie alternatívne štýly okolo punku. SOQ sa dokončuje master na LP dosku, ktorá by mala vyjsť tohto roku. Momentálne tieto kapely nehrávajú naživo, niektorí členovia sú rozlezení po svete za prácou.

V SOQ spievam a v KuMURU hrám basu a spievam. Teda u týchto kapiel sa môžeme skôr baviť o kriku,“ s úsmevom hovorí Maxin, ktorý sa venuje aj hudobnému vydavateľstvu. „Different Records je značka nášho hudobného vydavateľstva, ktoré funguje od roku 2003. V podstate vydávame naše kapely a kapely, ktoré sa nám páčia najčastejšie na vynile, MC kazetách a niekedy i na CD. Najviac je to vynil.

Najčastejšie spolu s inými malými značkami sa spojíme a vydáme nejakú kapelu. Aj naša kapela SOQ by takto mala vyjsť na LP. Kusov vychádza priemerne od 300 do 600, niektoré náklady i v 100. Znova záleží od štýlu, kapely samotnej a výroby. A znova o produkciu z celého sveta. Naposledy sme tak vydali LP ukrajinskej kapely Mariessena a slovenskej kapely Ničiteľ,“ dodáva Maxin.

(20:45, red)

  

icj.jpg

Diskusia
Pridať komentár