Na železničnom priecestí tragická dopravná nehoda

58x
30. Jún 2017

Vodič nerešpektoval signalizáciu ani spustené závory

dopravna nehoda.JPG

Takto skončilo osobné motorové vozidlo po zrážke s vlakom

 

Zbytočná tragédia stála život mladého muža. Dnes (30. júna) krátko po polnoci, o 00.42 hod. sa v úseku medzi Prešovom a Drienovskou Novou Vsou na železničnom priecestí v km 13,222 stala ďalšia tragická nehoda. Vodič (1995) osobného auta Kia Ceed s prešovskou ŠPZ, v ktorom sa okrem neho viezli ďalší traja muži, podľa doterajších zistení nerešpektoval výstražnú svetelnú a zvukovú signalizáciu, nepochopiteľne obišiel závory a vošiel na železničné priecestie v čase, keď prichádzal nákladný vlak.

Auto narazilo do bočnej časti rušňa, následne auto odhodilo a zdemolovalo výstražník a nakoniec narazilo do blízkeho murovaného železničného domčeka. Táto tragická nehoda si vyžiadala život spolujazdca (1994), vodič a ďalší dvaja pasažieri auta sú zranení. Železničná doprava bola v tomto úseku prerušená až do 4.10 hod. Od začiatku roka 2017 je to 29. nehoda na železničnom priecestí a 4. obeť.

Ide o ďalší príklad absolútne nezodpovedného správania sa mladého vodiča, ktorý ignoroval červené výstražné svetlá aj závory a zbytočne vystavil riziku celú posádku auta. Kvôli tomuto nezmyselnému počínaniu vyhasol mladý život.

,,Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) investujú nemalé prostriedky do zabezpečenia priecestí a robia maximum pre bezpečnosť účastníkov cestnej premávky. Na uvedenom priecestí ide o maximálne možné zabezpečenie, z pohľadu ŽSR už vyšší stupeň zabezpečenia neexistuje. Sme však bezmocní voči arogantnému správaniu sa vodičov a ich vedomému porušovaniu zákona o premávke na pozemných komunikáciách. Vlak je kolos, s ktorým nie je možné priamy stret vyhrať“, uviedol generálny riaditeľ ŽSR Martin Erdössy.

Opätovne vyzývame všetkých vodičov, chodcov, cyklistov aj motocyklistov, aby si pri prejazde cez železničné priecestia počínali mimoriadne opatrne, sústredili sa na jazdu, nepodceňovali riziko, aké im môže hroziť, zbytočne sa neponáhľali a neriskovali vlastný život, ani životy iných. Hlúpe rozhodnutie môže mať fatálne následky, tak, ako počas dnešnej tragickej nehody. 

(11:55, red, foto: ŽSR)

 

finál jún2016.jpg

Diskusia
Pridať komentár