Bardejovčania vystavujú v Odese na Ukrajine

15x
11. Júl 2017

Fotoklub BARDAF Bardejov vystavuje v ODESE

DSCF5923 uw.jpg

Tvorba je prezentovaná na veľkorozmerových fotografiách

 

V meste na brehu Čierneho mora, meste s viac ako milión obyvateľmi, vystavuje svoje fotografie 12 členov fotoklubu BARDAF Bardejov a 2 členovia z fotoklubu Stropkov.

Po 19 hodinovej ceste vlakom z Užhorodu sme sa ubytovali a začali s inštaláciou výstavy. Vernisáž  sa uskutočnila 30.6.2017 v galérii Bulharského kultúrneho centra . Za prítomnosti ukrajinských, slovenských, ale aj poľských fotografov výstavu otvorili po príhovoroch zástupca fotoklubu z Odesy Oleg Kuckij a za Fotoklub BARDAF Bardejov Ferdinand Hažlinský. Tvorba je prezentovaná na veľkorozmerových fotografiách.

Po vernisáži, otvorení výstavy sme mali možnosť spoznávať toto  prímorské mesto. Odesa je najväčší ukrajinský prístav na pobreží Čierneho mora. Mesto bolo založené v roku 1794 a je tak jedným z najmladších Európskych miest. Je to mesto plné rozporov, krásnej modernej, ale aj historickej architektúry. Pozreli sme si niektoré významné pamiatky  a stretli aj veľa milých ľudí. V rámci fotoplenéra sme mali možnosť fotografovať v rôznych častiach tohto kozmopolitného mesta. Samozrejme sme sa pozreli do odeského prístavu a prešli sa po slávnych Potemkinových schodoch. Domov sme odchádzali plný zážitkov a s plnými kartami vo fotoaparátoch.

Veríme, že výsledky – fotografie z Odesy, sa podarí prezentovať v najbližšom období na výstave v Bardejove.

(16:00, F. Hažlinský)

 

ha banner.jpg

1301
Diskusia
Pridať komentár