V bardejovskej nemocnici sa zamestnanci a pacienti nakazili salmonelózou

39x
23. Júl 2017

Hnačky, bolesti brucha, teplota a zvracanie

nemocnica Bardejov.JPG

Nakazili sa v nemocnici

 

V Bardejovskej nemocnici zaznamenali zvýšený výskyt salmonelovej enteritídy, čiže zápalového ochorenia tenkého čreva.  Postihnutí boli zamestnanci nemocnice i samotní pacienti. Informácie priniesol Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Prešove.

„Dňa 17.7.2017 bol z mikrobiologického laboratória hlásený zvýšený výskyt salmonelovej enteritídy. Epidemiologickým šetrením bolo zistené, že sa jedná o ochorenia u pacientov ležiacich na rôznych oddeleniach v NsP Sv. Jakuba, n. o., Bardejov a zamestnancov nemocnice. Pri epidemiologickom šetrení dňa 17.7.2017 v ohnisku nákazy bolo zistené nasledovné: prvé prípady ochorenia boli zaznamenané 13.7.2017 a 14.7.2017, kedy ochorelo 16 zamestnancov z celkového počtu exponovaných 701, z toho 7 laboratórne potvrdených a 9 pacientov z celkového počtu exponovaných 245, z toho 6 laboratórne potvrdených,“ informuje web RÚVZ.

Postihnutí mali teplotu 39 stupňov Celzia, hnačky, pociťovali bolesti brucha a zvracali. Pravdepodobným faktorom prenosu bola strava zo stravovacej prevádzky. Nakazených bolo 25 ľudí, šestnásť zamestnancov a deväť pacientov. Na oddeleniach boli nariadené protiepidemické opatrenia. V šetrení sa pokračuje.  

(20:25, red)

 

unicredit mare.jpg

Diskusia
Pridať komentár