Štát podporí výstavbu nového mosta v Dlhej Lúke

1264x
06. September 2017

Peniaze na most sú schválené

r.fico.jpgV Dlhej Lúke veľká voda zničila most a na výstavbu nového je pripravených 300 000 eur. Celkové náklady sa odhadujú ešte o sto tisíc eur viac.

"Už počas minulej návštevy som prisľúbil primátorovi podporu, pokiaľ ide o most v Dlhej Lúke, v časti Bardejova, vo výške 300 000 eur. Dnes sme to definitívne dohodli, hovoril som s ministrom financií. V podstate môže mesto začať robiť verejné obstarávanie.

Na tento most sme garantovali príspevok zo štátu vo výške 300 000 eur. Ale chcem predovšetkým ponúknuť mestu Bardejov návštevu celej vlády, pretože budeme chcieť prijať v Bardejove akčný plán. Verím, že so skúsenosťami, ktoré má primátor a jeho tím, tento akčný plán bude na mieru ušitý pre toto mesto a pre tento okres," prezradil na poslednej návšteve Bardejova premiér Robert Fico.

Dnešné rozhodnutie vlády potvrdilo spomínané slová z júna tohto roka a Bardejov dostane dotáciu v hodnote 300 000 eur. Starý most poškodili povodne, ktoré sa prímestskou časťou prehnali v rokoch 2001, 2006 a o dva roky v 2008. Ďalšia povodeň prišla v roku 2010 a most bolo potrené uzavrieť.  

Z odborného stavebno-technického posúdenia vyplynulo, že most bol v havarijnom stave a poškodenie dosiahlo takú mieru, ktorej odstránenie nie je možné opravou ani rekonštrukciou a je nevyhnutné most zbúrať a potrebné cestné prepojenie cez rieku Kamenec zabezpečiť výstavbou nového mosta.

Celkový rozpočtový náklad na výstavbu nového mosta so zahrnutím nákladov na vyvolané investície je podľa objektovej skladby projektu viac ako 427 tisíc eur. Náklady na výstavbu samotného objektu mosta sú viac ako 345 tisíc eur.

Radnica je pripravená pomôcť sumou sto tisíc eur.

(11:50, red)


Diskusia
Pridať komentár