Poslanci schválili rozpočet na rok 2015

4x
20. December 2014

Rozpočet na rok 2015 je schválený!

IMG_9050.JPG

 

Hlasovanie prebehlo hladko

 

Tento týždeň (utorok, 16. decembra 2014) sa v zasadačke mestského úradu uskutočnilo druhé zasadnutie Mestského zastupiteľstva.  Hlavným bodom programu bol rozpočet mesta na rok 2015. Autorom rozpočtu je Miloš Mikula, vedúci oddelenia ekonomiky mestského úradu. „Tento rozpočet je stabilný. Predchádzajúce roky boli krízové, tento rozpočet je prebytkový vo výške 66 tisíc eur,“ prezradil M. Mikula.

Po krátkej diskusii poslanci jednohlasne rozpočet schválili. Rozpočet na rok 2015 počíta s celkovými príjmami  a výdavkami vo výške 20,85 milióna eur.  Viac ako 9 miliónov tvoria dane z príjmov fyzických osôb.  Najviac peňazí pôjde na vzdelávanie – 9,16 milióna eur (44%),  2,59 mil. eur  (12%) bude smerovať na manažment a správu mesta. Na šport je vyčlenených 5%, na kultúru a médiá 3%. Dve percentá sú vyčlenené na verejné osvetlenie a percento na služby občanom.  

V roku 2015 je na programe digitalizácia kina Žriedlo v Bardejovských Kúpeľoch. Na zastupiteľstve odznelo, že z minuloročného úveru vo výške 1,3 mil. eur na opravy ciest a chodníkov nebol použitý ani cent. Peniaze sú určené na použitie spolufinancovania grantových projektov.  „V ďalšom roku chceme dokončiť hnedý priemyselný park, začať rekonštrukciu mestského futbalového štadióna. Dúfam, že sa podarí získať grant na opevnenie východného hradobného opevnenia. Na sídlisku Vinbarg rozpočet počíta s rozšírením detašovaného pracoviska mestskej polície a s prijatím štyroch nových mestských policajtov, “ povedal M. Mikula. 

Okrem schváľovania rozpočtu si poslanci vypočuli výsledky kontrol hlavného kontrolóra mesta, návrh zmeny rozpočtu pri mestský podnik BAPOS, Bardterm a Mestské lesy.  Dane sa na ďalší rok zvyšovať nebudú. V závere vystúpila základná umelecká škola.  Poslanci sa najbližšie stretnú až v novom roku.

(13:25, red)

561
Diskusia
Pridať komentár