VIDEO | Vytopenú svidnícku školu potešil finančný dar

2346x
11. December 2020
Promptná pomoc zo strany obchodného reťazca je veľkým gestom
Pozrite si videoreportáž 
 
Dobré skutky sa v tomto pandemickom nečase rátajú dvojnásobne. Svoje o tom vie aj Základná škola na Komenského ulici vo Svidníku. Tá sa na sklonku septembra musela vysporiadať s haváriou potrubia, ktoré spôsobilo veľké škody.
 
Krízovú situáciu promptne riešila samospráva, dobrovoľníci, aj spoločnosť Kaufland, ktorá flexibilne reagovala s financovaním opravy napáchaných škôd. V predsviatočnom čase prišiel dar škole symbolicky odovzdať samotný generálny riaditeľ spoločnosti.
 
„Keď sme o tejto katastrofe počuli, tak sme sa spontánne rozhodli pomôcť, lebo môžeme takto prispieť k budúcnosti žiakov na Slovensku,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Kaufland Paul Pauls.
 
Prasknuté potrubie spôsobilo vytopenie piatich tried na prvom stupni, poškodilo aj viacero kabinetov, kancelárií, dokonca i zborovňu. Riešenie havarijného stavu prišlo okamžite, ruku k dielu priložili desiatky pomocníkov.
 
„Nedá sa to povedať, čo to bolo, pretože človek v prvom momente ani čo v tej chvíli treba robiť. Netrebalo lamentovať, ale trebalo vyhrnúť rukávy a robiť, čo sa dá,“ ozrejmila riaditeľka dotknutej školy na Komenského ulici Helena Lacová.
 
Zasiahnuté priestory boli opätovne vymaľované, do tried pribudol nový nábytok. Pomoc zo strany obchodného reťazca predstavuje v čase citeľného výpadku podielových daní pre mesto Svidník veľké gesto.
 
„Je to naozaj veľká suma, na ktorú sme sa ani nespoliehali, ale o to viac sme radi, že prišla v pravý čas, keď tá situácia bola naozaj najhoršia,“ uzavrela primátorka mesta Svidník Marcela Ivančová.
 
Spolupatričnosť sa prejavila nielen v hmatateľných výsledkoch. Tým najlepším poďakovaním aj tak ostáva úprimná detská radosť, ktorá sa vyčísliť nedá.
(18:08, red) 
Diskusia
Pridať komentár