Čiernych okresov na Slovensku pribúda. Na východe sa ich počet zdvojnásobil

6174x
27. Október 2021
Na východe bude už 14 čiernych okresov 

Od pondelka bude mať Slovensko 24 okresov v čiernej farbe. Foto: korona.gov.sk
 
Od pondelka 1. novembra budú na Slovensku prevládať bordové a čierne farby. V čiernej farbe bude už 24 okresov. V bordovej 39, v červenej 8 a rovnako 8 ich bude v oranžovej farbe. 
 
Rozdelenie okresov v rámci COVID automatu schválila vláda na svojom stredajšom (27. 10.) rokovaní. 
 
Nové rozdelenie v rámci COVID mapy ukazuje, že situácia sa na východnom Slovensku rapídne zhoršuje a počet čiernych okresov sa od (1. 11.) u nás zdvojnásobí. Kým podľa momentálne platného COVID automatu je na na východe sedem okresov v čiernej farbe od budúceho týždňa ich bude 14.
 
V treťom stupni tak od pondelka (1. 11.) budú okresy Bardejov, Humenné, Levoča, Medzilaborce, Michalovce, Poprad, Sabinov, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník a Vranov nad Topľou.
 
 
Oranžové okresy: Bratislava I - V, Galanta, Komárno a Šaľa.
 
Červené okresy: Dunajská Streda, Ilava, Levice, Nové Zámky, Prievidza, Senica, Trnava a Žarnovica.
 
Bordové okresy: Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Brezno, Bytča, Detva, Dolný Kubín, Gelnica, Hlohovec, Kežmarok, Košice I - IV, Košice-okolie, Krupina, Liptovský Mikuláš, Malacky, Myjava, Nitra, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Považská Bystrica, Prešov, Púchov, Revúca, Rožňava, Senec, Skalica, Trebišov, Trenčín, Turčianske Teplice, Veľký Krtíš, Žiar nad Hronom, Žilina, Zlaté Moravce a Zvolen.
 
Čierne okresy: Bardejov, Čadca, Humenné, Kysucké Nové Mesto, Levoča, Lučenec, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Námestovo, Poltár, Poprad, Rimavská Sobota, Ružomberok, Sabinov, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Tvrdošín a Vranov nad Topľou.
 
Pravidlá, ktoré platia vo vašom okrese nájdete TU:
(10:11, red, korona.gov.sk)
Diskusia
Pridať komentár