V Košiciach pribudne ďalšia očkovacia kója v nákupnom centre

582x
22. November 2021
Do obchodných centier sa na vakcínu dostanú aj nezaočkovaní
Župa doposiaľ podala už viac ako 290-tisíc vakcín proti ochoreniu COVID-19, z toho viac ako 49-tisíc v teréne. Foto: FB/KSK
 
Košický samosprávny kraj (KSK) aktuálne zaznamenáva zvýšený záujem o očkovanie, aj z tohto dôvodu otvára ďalšiu očkovaciu kóju v košickom nákupnom centre. Tá pribudne už v utorok (23. 11.) v obchodnom centre na Toryskej 5 v mestskej časti Košice – Západ.
 
Informovala o tom hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková s tým, že aj keď na Slovensku od pondelka (22. 11.) platia nové opatrenia v rámci COVID automatu a jedným z nich je obmedzenie vstupu do nákupných centier. Výnimku však dostali dočasné provizórne očkovacie kóje v obchodných centrách, do ktorých sa obyvatelia dostanú bez problémov.
 
Čítajte aj:
Vyrazí aj očkovací autobus
 
Košická župa naďalej pokračuje v očkovaní na verejných miestach, kde záujemcom podá vakcínu Janssen od spoločnosti Johnson&Johnson, ako aj dvojdávkový Pfizer.
 
Očkovací autobus vyrazí do Rožňavy, Trebišova, Dobšinej, Kráľovského Chlmca, Čiernej nad Tisou, Veľkých Kapušian aj do Michaloviec.
 
 
Očkovať sa bude i v nákupných centrách v rámci Košíc, a to v Atriu Optima, Galéria, Tesco, Aupark, na košickej železničnej stanici, ako aj v nákupnom stredisku Madaras v Spišskej novej Vsi.
 
Zdravotníci podajú vakcínu aj klientom zariadení sociálnych služieb v kraji či obyvateľom obcí Ďurkov, Olšovany, Švedlár, Valaliky, Dlhá Ves a ďalších.
 
Počas víkendu bude opäť v prevádzke veľkokapacitné očkovacie centrum v Košiciach. Sobota (27. 11.) je vyhradená pre všetky tri dávky vakcíny Moderna, pričom popoludní budú zdravotníci podávať jednodávkový Janssen. V nedeľu (28. 11.) dopoludnia sa tam bude podávať vakcína od Pfizer/BioNTech deťom, neskôr aj dospelým.
 
Presný harmonogram očkovania nájdete na webovej stránke KSK.
 
(15:15, red)
 
Diskusia
Pridať komentár