Mladíka z východu alkohol povzbudil natoľko, že si „požičal“ aj cudzie auto

1008x
30. November 2021
Alkohol opäť asistoval na víkendových cestách
S autom narazil do oplotenia futbalového ihriska. Foto: KR PZ Košice
 
Alkohol za volant nepatrí. Dookola opakujúce sa výzvy a upozornenia polície sa míňajú účinku, keďže aj minulý týždeň sa na cestách Košického kraja našlo až 32 prípadov, kedy sa na displeji alkohol-testera rozsvietila pozitívna hodnota.
 
Navyše 11 z nich bolo natoľko odvážnych, že si sadli za volant a hodnota ich dychovej skúšky presiahla jedno promile. Štyria vodiči pod vplyvom alkoholu dokonca spôsobili dopravnú nehodu.
 
 
S autom skončil na streche
 
Ako informovala hovorkyňa, Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach, Lenka Ivanová, nezodpovedný a podgurážený alkoholom bol aj 20-ročný Košičan.
 
Ten ešte v piatok (26. 11.) krátko pred polnocou viedol osobné motorové vozidlo značky Kia Ceed. Avšak počas jazdy po Kavečanskej ceste v Košiciach smerom k vyhliadkovej veži zišiel s vozidlom z cesty a narazil do svahu, od ktorého sa auto odrazilo a prevrátilo na strechu.
 Košičan skončil s autom na streche. Foto: KR PZ Košice
 
„Spolu s vodičom sa vo vozidle nachádzali ešte dve osoby, jeden z nich utrpel podľa predbežnej lekárskej správy ľahké zranenia, iné osoby sa nezranili,“ vysvetlila Ivanová, ktorá spresnila, že policajti mladého vodiča podrobili dychovej skúške, ktorej výsledok bol 1,23 promile a opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu.
 
 
Mladíkovi jazdu prekazilo oplotenie
 
Ani sobota večer (27. 11.) sa nezaobišla bez dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu.
 
„Okolo 23.30 hod. vzal 18-ročný Daniel kľúče od osobného motorového vozidla značky Škoda Fabia bez vedomia konateľa spoločnosti, na ktorú je vozidlo evidované, i bez dovolenia otca, ktorý mal toto auto zverené. Následne auto naštartoval a odišiel s ním spred obytného domu v obci Vítkovce (okres Spišská Nová Ves). S autom jazdil až takmer do 01.30 hod., keď rýchlosť jazdy neprispôsobil svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. Následne dostal s autom šmyk a narazil do oplotenia futbalového ihriska,“ popísala priebeh hovorkyňa.
 
 
Polícia už začala trestné stíhanie
 
V obci Chrasť nad Hornádom sa tým pádom jeho spanilá jazda skončila. Následne policajti mladíka podrobili dychovej skúške s výsledkom 1,25 promile, pričom opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu. Po vykonaní potrebných procesných úkonov policajti začali trestné stíhanie pre trestný čin neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla v súbehu s trestným činom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.
(15:25, red, KR PZ Košice)
Diskusia
Pridať komentár