Cesta medzi Moldavou a Jasovom je už hotová

589x
29. December 2021
Prvá etapa rekonštrukcie stála viac ako milión eur
Zrekonštruovaný bol úsek v dĺžke takmer osem kilometrov. Foto: KSK
 
Košický samosprávny kraj (KSK) v decembri ukončil prvú etapu rekonštrukcie cesty medzi Moldavou nad Bodvou a Jasovom v okrese Košice-okolie. V rámci nej bol zrekonštruovaný úsek v dĺžke takmer osem kilometrov.
 
Ako uviedla hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková, najväčším problémom v rámci tejto rekonštrukcie bola vozovka, ktorá bola na mnohých miestach poklesnutá alebo mala poškodené podložie.
 
 
 Foto: KSK
Čo všetko sa vynovilo?
 
V rámci prác preto lokálne opravili aj podložie a upravili krajnice. Rekonštrukcia zahŕňala aj opravu priepustov a obnovu záchytných zariadení.
 
Obyvatelia sa môžu tešiť tiež zo zrekonštruovaných autobusových zastávok, doplnených nástupíšť, chodníkov a priechodov pre chodcov s osvetlením. Celkovo prešli rekonštrukciou tri autobusové zastávky, a to v Jasove a v časti obce Debraď – Hatiny.
 
 
Ďalšia rekonštrukcia
 
Košická župa s rekonštrukciami v okrese Košice-okolie nekončí. V budúcom roku bude pokračovať s ďalšou opravou cesty.
 
Terezková spresnila, že druhá etapa rekonštrukcie, v rámci ktorej prechádza opravou úsek medzi Jasovom a Malou Idou, by mala byť dokončená do konca budúceho roka. Projekt financuje KSK z Integrovaného regionálneho operačného programu a náklady na rekonštrukciu by mali stáť 3,2 milóna eur, z toho prvá etapa si vyžiadala 1,06 milióna eur.
 
„V tomto roku sme začali aj s druhou etapou, ktorá je však technicky náročnejšia. V rámci nej prechádzajú rekonštrukciou tri mosty a križovatka v Malej Ide je prebudovaná na kruhový objazd,“ dodal župan Rastislav Trnka.
(13:30, red)
Diskusia
Pridať komentár