V košickej univerzitnej nemocnici sa vlani narodilo vyše 2 500 detí, nechýbali ani exotické mená

732x
04. Január 2022
V Košiciach sa narodili dokonca aj štvorčatá
Rodičia často stavili na tradičné slovenské mená, hoci niektorí popustili uzdu aj fantázii. Ilustračná foto: UNLP
 
V Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) Košice prišlo minulý rok na svet dokopy 2 532 bábätiek. Z toho bolo 38 párov dvojičiek a dokonca jedny štvorčatá.
 
Ako informovala hovorkyňa UNLP Monika Krišková, z celkového počtu novorodencov tvorili 51 percent chlapci a 49 percent dievčatá.
 
 
Čítajte aj:
Návrat k tradícii
 
„Kým pred pár rokmi „leteli“ skôr cudzie mená, teraz sa viac používajú domáce. Je to návrat k tradícii. Medzi chlapčenskými menami sme mali najviac Michalov, Samuelov, Richardov, ale k častým patrili aj Adam, Ján, Martin, Dominik a Sebastián. U dievčenských kraľujú Viktórie, Sáry, Sofie, no pribudli aj Laura, Hana, Olívia a Simona,“ povedala referentka pre zápis novorodencov v UNLP Anna Csorbová.
 
Mená zo seriálov
 
V minulom roku teda boli v kurze slovenské mená, nechýbali však ani exotickejšie či mená seriálových hviezd.
 
„Tentoraz z tých zaujímavejších spomeniem mená ako Darren, Roderik, Zalán, Aiden, Zoey, Kaleb, ale aj dve naraz - Timotej Enumett. Mali sme aj tieto cudzie ženské mená - Rylie, Alma, Lota, Luana, Anissa, Rania, či Prea,“ dodala matrikárka s tým, že ak ide o cudzie meno, v nemocnici si preverujú, či sa nachádza na zozname a môžu ho vôbec zapísať v tejto podobe.
(8:55, red)
Diskusia
Pridať komentár