Na Majstrovstvá Európy v hádzanej mužov je pripravená aj košická polícia

839x
12. Január 2022
Košice sa opäť stanú dejiskom významného športového podujatia
Brány Steel Arény sa otvoria vždy 1,5 hodiny pred zápasom. Foto: Mesto Košice
 
Košice sa opäť stanú dejiskom ďalšieho významného športového podujatia. Po majstrovstvách sveta v hokeji metropola východu privíta tie najlepšie mužstvá, ktoré sa budú uchádzať o titul majstra Európy v hádzanej pre rok 2022.
 
Už štvrtok (13. 1.) totiž štartujte 15. európsky šampionát hádzanárov, ktorý spoločne organizuje Slovensko a Maďarsko. Od 13. do 30. januára sa dejiskami európskeho šampionátu stanú Košice a Bratislava a tri maďarské mestá Budapešť, Debrecín a Szeged.
 
V Košiciach sa odohrá základná fáza skupiny F, v ktorej sú tímy Slovenska, Litvy, Nórska a Ruska a diváci budú môcť byť pri tom.
 
 
V režime OP
 
Keďže na základe aktuálne platných epidemiologických nariadení účasť divákov bude možná do 25 percent kapacity priestorov hromadného podujatia a zúčastniť sa ho môžu osoby v režime OP, teda očkovaní a tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19.
 
Ako nás informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová, vstup do košickej Steel Arény bude prísne kontrolovaný. Samozrejmosťou bude prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom a vstup na podujatie bude povolený iba tým osobám, ktoré budú spĺňať podmienku zaočkovania minimálne dvoma dávkami, pričom od podania druhej dávky neuplynulo viac ako rok, prípadne budú do 180 dní po prekonaní ochorenia COVID-19.
 
 
Viac ako hodinu pred zápasom 
 
„Upozorňujeme návštevníkov športového podujatia, aby sa pred hokejovú arénu dostavili v dostatočnom časovom predstihu, minimálne 1,5 hodiny pred začiatkom zápasu. Vopred si pripravili vstupenku a Covid pass, respektíve potvrdenie o očkovaní alebo prekonaní ochorenia, predídu tak zbytočnému zdržaniu a časovému stresu pri vstupe, a proces kontroly sa tak nebude zbytočne predlžovať. Zároveň upozorňujeme, že vstupenky sú na dvojzápas, preto si treba poriadne skontrolovať čas začiatku zápasu, ktorý si chcú prísť pozrieť,“ vysvetlila hovorkyňa.
 
Policajti budú v strehu
 
Ako ďalej povedala Ivanová, okrem samotných organizátorov podujatia je, samozrejme, pripravený aj policajný zbor.
 
„Policajti rôznych útvarov v pôsobnosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach budú organizátorom v Steel Aréne nápomocní pri kontrole dodržiavania nariadených epidemiologických opatrení, ale aj v okolí arény, kde budú dohliadať nielen na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, ale aj na verejný poriadok. V prípade potreby sú pripravení vypomôcť aj policajti z Úradu hraničnej a cudzineckej polície i Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove,“ dodala hovorkyňa.
(15:45, red)
Diskusia
Pridať komentár