Smutná bilancia za uplynulý týždeň: Nehody na východe si vyžiadali štyri obete

1160x
17. Január 2022
V Košiciach prišiel o život chodec
Pri dopravných nehodách vyhasli až štyri ľudské životy. Foto: FB/Polícia SR - Prešovský kraj a FB/Polícia SR - Košický kraj
 
Minulý týždeň na cestách východného Slovenska priniesol smutnú bilanciu. Pri dopravných nehodách vyhasli až štyri ľudské životy.
 
K prvej tragickej nehode došlo v utorok ráno (11. 1.) pri meste Dobšiná (okres Rožňava), pri ktorej vyhasol život len 30-ročného muža.
 
Ako priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová, podľa doterajších zistení polície 30-ročný vodič z okresu Rožňava viedol vozidlo značky VW Golf v smere od mesta Dobšiná na Rožňavu, pričom pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy a s vozidlom prešiel do protismeru.
 
Následne cez priekopu a narazil do stĺpa vysokého napätia. Po náraze vozidlo vymrštilo a skončilo v priekope.
 
Vodič pri dopravnej nehode utrpel vážne zranenia, ktorým, žiaľ, po prevoze do nemocnice podľahol.
 
 
 
Ďalšia tragická nehoda sa stala hneď v stredu (12. 1.) v obci Hažín nad Cirochou v smere na Humenné, kde vodič s vozidlo zišiel z cesty a narazil do stromu.
 
Vodič narodený v roku 1992 utrpel zranenia, ktorým na mieste bohužiaľ podľahol.
 
 
Riskantné predbiehanie stálo vodiča život
 
Žiaľ, aj koniec pracovného týždňa priniesol tragickú nehodu na východe, pri ktorej vyhasol život iba 22-ročného muža.
 
Ako informovala prešovská krajská polícia, k dopravnej nehode došlo v piatok (14. 1.) na ceste v katastri obce Čierne nad Topľou (okres Vranov nad Topľou).
 
„Vodič z obce Bystré viedol osobné vozidlo Audi v smere od obce Čierne nad Topľou k obci Hlinné. Pri predchádzaní pred ním jazdiacich vozidiel prešiel do protismeru, kde pravou bočnou časťou svojho auta narazil do ľavej bočnej časti nákladnej jazdnej súpravy. Potom zišiel vľavo mimo vozovku v smere svojej jazdy, kde ľavou stranou vozidla a následne aj prednou časťou narazil do stromov. Tento náraz vodiča vymrštil z auta, pričom utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol,“ vysvetlila polícia.
 
Policajti už začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.
 
 
 
Pod kolesami kamióna vyhasol život chodca
 
V sobotu (15. 1.) vo večerných hodinách došlo aj v Košiciach k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej vyhasol život 29-ročného muža.
 
Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová.
 
„Podľa doterajších zistení v sobotu večer viedol vodič z Poľska nákladnú súpravu, zloženú z ťahača s návesom, po ceste v smere od Zeleného dvora do Košíc. Do jazdnej dráhy mu však náhle vstúpil 29-ročný chodec. Vodič, v snahe vyhnúť sa zrážke, ho pravdepodobne pri vyhýbacom manévri zachytil ľavou zadnou časťou návesu. Chodec spadol na vozovku, kde po ňom následne prešla, rovnakým smerom jazdiaca, ďalšia súprava nákladného vozidla,“ uviedla hovorkyňa s tým, že chodec utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste nehody podľahol.
 
Polícia v súvislosti s touto tragickou nehodou začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.
 
(10:40, red)
Diskusia
Pridať komentár