Polícia v Kurove rieši prípad poškodeného výdajníka vody štrnásťročným chlapcom

1731x
01. Február 2022
Pre obec Malcov vznikla škoda vo výške takmer 500 eur
 
 Obvinený chlapec je momentálne stíhaný na slobode (Zdroj foto: FB/ Polícia SR)
 
Poverený príslušník vedie trestné stíhanie pre prečin poškodzovanie cudzej veci, k samotnému poškodeniu došlo začiatkom decembra minulého roku, pred osadou na Ul. Rybianskej, v obci Malcov.
 
Ako informovala krajská polícia, vtedy ešte neznámy páchateľ poškodil objekt výdajníka vody, a to takým spôsobom, že na plastových dverách v mieste zámku vytvoril ryhy, potom vyhol plech na zárubni dverí, vylomil bočnú kryciu lištu zárubne a poškodil okno. Majiteľom objektu je obec Malcov, ktorej konaním páchateľa vznikla škoda vo výške takmer 500 eur.
 
Polícia vykonala obhliadku miesta činu a vec riadne zadokumentovala. Vyšetrovaním prípadu bola získaná dostatočná dôkazná situácia na to, aby poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Kurov uznesením vzniesol obvinenie len 14-ročnému miestnemu chlapcovi za uvedený prečin.
 
Mladík uviedol, že v danom objekte sprvu hral karty so svojím kamarátom, potom, čo vyšiel von, zbadal na zemi kameň, zdvihol ho a začal ním ničiť tento objekt. Obvinený chlapec je momentálne stíhaný na slobode.
(10:00, krpz)
 
Diskusia
Pridať komentár