VIDEO | Prešovská univerzita pred začiatkom letného semestra v plnom nasadení

984x
01. Február 2022
Chcú pokračovať v prezenčnom móde
 Pozrite si videoreportáž
 
Prešovská univerzita je pripravená odštartovať letný semester. Študentov čakajú viaceré novinky, na ktorých sa začalo pracovať už počas uplynulého roka.
 
„Či už je to obnova fasády a zateplenie takzvaného nového internátu, ukončenie obnovy interiéru internátu na Námestí mládeže alebo pre nás veľmi významný ekologický projekt z ministerstva školstva, v rámci ktorého budeme čiastočne rekonštruovať najväčší objekt univerzity – vysokoškolský areál,“ ozrejmil rektor Prešovskej univerzity Peter Kónya.
 
Pred začiatkom ďalšej študijnej kapitoly rektor univerzity usporiadal tradičné novoročné stretnutie s novinármi, ktoré sa vlani pre úradujúci vírus nemohlo uskutočniť.
 
„Ja si myslím, že počet, v ktorom nás poctili zástupcovia médií svojou prítomnosťou, hovorí o tom, že naozaj, po tomto dlhom období pandémie každému chýba spoločenský kontakt. Som veľmi rád, že ste naše pozvanie prijali v takomto počte,“ uzavrel rektor.
 
Univerzita by chcela v letnom semestri pokračovať v prezenčnej forme výučby, všetko však bude závisieť od vývoja epidemiologickej situácie.
(12:09, red)
 
Diskusia
Pridať komentár