OTP režimu na pracoviskách je od zajtra koniec

1358x
04. Február 2022
Testovať sa môžete dobrovoľne
Úrad naďalej apeluje na dodržiavanie opatrení (Zdroj foto: FB/ÚVZ SR) 
 
S účinnosťou od 5. februára sa ruší povinný OTP režim na pracoviskách. Ako informoval Úrad verejného zdravotníctva SR, zamestnávatelia tak už nebudú povinní zamedziť vstup na pracovisko tým osobám, ktoré uvedený režim nespĺňajú. 
 
Úrad verejného zdravotníctva SR však odporúča, aby zamestnávatelia naďalej dobrovoľné testovanie zabezpečovali. Zamestnávateľov i zamestnancov ÚVZ zároveň žiada, aby na pracovisku naďalej dodržiavali stále platné protiepidemické opatrenia, napríklad dôsledné nosenie respirátora. Odkaz na vyhlášku nájdete TU.
 
Vyhláška k izolácii a karanténe: k osobám v osobitnom režime pribúdajú príslušníci ZVJS
 
ÚVZ ďalej vysvetľuje, že príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) budú od 5. februára zaradení medzi osoby v osobitnom režime. Znamená to, že aj v prípade pozitívneho výsledku testu budú môcť nastúpiť do práce, ak to bude nevyhnutné. Dodržať však musia niekoľko podmienok:
  • Nesmú mať klinické príznaky ochorenia,
  • Musia používať respirátor FFP2 bez výdychového ventilu,
  • Je potrebná dezinfekcia prostriedkami s plným virucídnym účinkom,
  • Je nutné používať rukavice,
  • A obmedziť pohyb po pracovisku na najmenšiu možnú mieru,
  • Je nutné zabezpečiť možnosť odpočinku a stravovania bez prítomnosti iných osôb alebo za prítomnosti iných osôb, ktoré sú však tiež osobami pozitívnymi na ochorenie, avšak nemajú klinické príznaky ochorenia.
Túto zmenu ÚVZ SR do vyhlášky zapracoval na základe žiadosti ZVJS. Dôvodom je vývoj chorobnosti na COVID-19 u príslušníkov zboru a jej predpokladaný nárast v nadchádzajúcich dňoch. 
 
Odkaz na celé znenie vyhlášky nájdete TU. 
(12:35, ÚVZ SR)
 
Diskusia
Pridať komentár