Košická župa vyčlenila 100-tisíc eur na pomoc ukrajinským utečencom

850x
28. Február 2022
Vyčlenenie sumy schválili v pondelok krajskí poslanci
Župa taktiež zabezpečila humanitárne stany. Foto: FB/KSK
 
Košický samosprávny kraj (KSK) vyčlení zo svojho rozpočtu nenávratnú finančnú podporu vo výške 100-tisíc eur na pomoc obyvateľom z vojnou zmietanej Ukrajiny. Návrh v pondelok (28. 2.) schválilo Zastupiteľstvo KSK.
 
Ako uviedla hovorkyňa predsedu (KSK) Anna Terezková, vďaka vyčleneným finančným prostriedkom bude môcť Nadácia Košického samosprávneho kraja pomôcť občanom a obyvateľom Ukrajiny, ktorí požiadali o humanitárnu pomoc na území Slovenska.
 
„Košický samosprávny kraj odsudzuje vojenský útok Ruskej federácie na nášho suseda Ukrajinu. Od vypuknutia tohto ozbrojeného konfliktu sa snažíme robiť všetko preto, aby sme pomohli obyvateľom, ktorí boli kvôli vojne nútení opustiť svoje domovy. Jedným z ďalších krokov je aj vyčlenenie finančných prostriedkov na humanitárnu pomoc pre občanov Ukrajiny,“ povedal predseda KSK Rastislav Trnka.
 
Čítajte aj:
Košická župa už teraz poskytuje vo svojich zariadeniach priestory na núdzové ubytovanie vojnových utečencov. Taktiež zabezpečuje humanitárne stany, v ktorých krajskí dobrovoľníci pomáhajú na hraničných priechodoch vo Vyšnom Nemeckom a Veľkých Slemencoch.
(16:05, red)
Diskusia
Pridať komentár