VIDEO | Na Kováčskej ulici v Košiciach pribudli spomaľovacie vankúše

689x
22. Júl 2022
Na Kováčskej ulici v Košiciach pribudli spomaľovacie vankúše
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Na Kováčskej ulici v Košiciach sa na mieste priechodu pre chodcov objavili prvé spomaľovacie vankúše, ktoré umiestnili do oboch jazdných pruhov.
 
Členovia OZ Cyklokoalície kritizujú to, že v aktuálnom rozložení je možný slalom pomedzi vankúše. Ďalšie vankúše by mali nainštalovať i v mestskej časti KVP. Ak sa vankúše osvedčia, tak sa s ich inštaláciou bude pokračovať i v ostatných častiach mesta.
 
 Spomaľovacie vankúše osadili v oboch smeroch
 
A aké sú názory okoloidúcich?
 
„Asi je to dobré podľa mňa, pretože to troška obmedzuje motoristov, aby išli pomalšie,“ uviedol náhodný okoloidúci.
 
„Myslím si, že je to fajn, pretože pred tým tu boli také horšie a teraz si myslím, že je to lepšie, lebo pred tým sa tu skákalo a bolo to také skákacie. Z hľadiska bezpečnosti je to určite dobré,“ ozrejmil okoloidúci.
 
  Vankúše by mali byť šetrnejšie k náprave
 
„Myslím, že nie sú postačujúce. Tu by sa hodili retardéry, vysoké a veľké, ktoré by autá spomalili. Takto tu iba prefrčia veľmi rýchlo a je to úplne zbytočné,“ ozrejmil okoloidúci.
 
Vankúše sú šetrnejšie k náprave, keďže je potrebné ich prejsť len jedným kolesom a netrpí tak celá náprava vozidla ako pri prechádzaní cez klasický retardér. Chodci, cyklisti i vozidlá MHD cez ne môžu pohodlne prejsť.
(11:38, red)
Diskusia
Pridať komentár