Košickí policajti objasnili ďalšiu lúpež, muž je stíhaný väzobne

803x
25. Júl 2022
Košickí policajti objasnili ďalšiu lúpež, muž je stíhaný väzobne
 Ilustračný záber
 
Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach okolie po vykonaní potrebných procesných úkonov a vyhodnotení zabezpečených dôkazov zo zločinu lúpeže obvinil 39-ročného Mariána z Košíc.
 
Obvinený muž podľa doterajšieho vyšetrovania koncom apríla tohto roku na chodníku v blízkosti jednej z čerpacích staníc v košickej mestskej časti Nad jazerom lúpežne prepadol 37-ročného muža z Košíc. Najprv sa s ním chvíľu rozprával, potom ho zvalil na zem, sadol si na poškodeného muža a z vrecka mu ukradol mobilný telefón a zväzok kľúčov.
 
 
Napadnutý muž sa aktívne bránil a kričal o pomoc. Počas útoku poškodený muž utrpel drobné zranenia, ktoré si nevyžiadali lekárske ošetrenie. Krádežou vecí mu spôsobil škodu okolo 150 eur.
 
Obvineného muža, ktorého policajti zdržali koncom minulého týždňa, umiestnili do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ PZ zároveň spracoval podnet na vzatie obvineného muža do väzby.
 
Sudca návrh prokurátora akceptoval, obvinený muž je stíhaný väzobne. Za tento skutok mu po dokázaní viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.
(14:03, KR PZ KE)
Diskusia
Pridať komentár