VIDEO | Na chate pri rybníku v obci Hertník prebiehajú stavebné práce

1571x
25. Júl 2022
Chate pri rybníku v Hertníku pribudne kuchyňa
Pozrite si našu videoreportáž
 
Pri rybníku v obci Hertník sa vykonávajú stavebné práce na chate. Pre vyšší záujem návštevníkov sa chata pri rybníku rozšíri o nové priestory, ktoré prinesú vyššiu kapacitu miest na sedenie. Komplexnou rekonštrukciou prejde i celá strecha chaty.
 
„My sme sa rozhodli rozšíriť tú chatu prakticky o kuchyňu, lebo je tu záujem a sú tu aj ryby, ktoré chce nájomca pripravovať. Hygiena je hygiena a musíme dodržiavať i tieto pravidlá, takže potrebujeme to rozšíriť. Keďže sme sa rozhodli rozšíriť o kuchyňu, tak už pri jednom dyme urobíme i malý sklad a miestnosť na sedenie. Kapacitne bude mať chata vo vnútri dve miestnosti s celkovou kapacitou 50 miest plus terasa, na ktorej je nejakých 25 miest, čiže celá chata by mala poskytnúť 75 miest na sedenie bez problémov,“ uviedol Jozef Semanek, starosta obce Hertník.
 
Chata Koliba
 
Túto výstavbu obec pokrýva z vlastných finančných prostriedkov. Stavba by mohla byť dokončená na jar budúceho roka.
 
„Ja počítam, že do konca roka to bude prekryté. Vonkajšie múry by mohli byť urobené a okná založené, no a vnútro by sme cez zimné obdobie urobili, takže myslím, že na budúci rok na jar bude všetko urobené,“ ozrejmil starosta.
 
Obec každoročne využíva priestory rybníka na rôzne kultúrne podujatia pre svojich i susedných obyvateľov.
(11:31, red)
Diskusia
Pridať komentár