VIDEO | Obec Zlaté ožila spevom i tancom vďaka folklórnym súborom

1211x
11. August 2022
Dni obce Zlaté priniesli mnoho zábavy pre veľkých i malých
Pozrite si našu videoreportáž
 
Po dvoch pandemických rokoch sa v Zlatom uskutočnil Deň obce. Návštevníkov zabával ľudový zabávač, domáca spevácka skupina Šafolka i folklórne súbory.
 
„Deň obce chystáme stále, je to už tradíciou, že vždy ten prvý augustový víkend sa konajú tieto obecné slávnosti, kedy sem prídu či už domáci alebo aj rodáci z obce a rôzni návštevníci. Toho roku sa obzvlášť tešíme, keďže sme mali tú dvojročnú pandemickú pauzu, tak je pre nás veľkým potešením, že sme vôbec mohli toto podujatie uskutočniť,“ uviedla Adriana Popjaková, starostka obce Zlaté.
 
 Ľudový zabávač
 
Návštevníci si mohli pochutnať na grilovaných jedlách či miestnych špecialitách, ktorými boli Zlatské zemiakové pagáče. Súčasťou slávnosti bol animačný program pre deti, o ktorý sa postarali sokoliari i klaun.
 
 Folklórny súbor z Ležan
 
„Budeme zabávať deti, pre ktoré máme pripravené rôzne súťaže, ako napríklad skákanie vo vreciach či prenášanie vajíčok na lyžiciach do cieľa. Deťom tiež rozdávame cukríky, lízanky, poľské tradičné krovky i balónik, ktorý mám aj pre vašu redaktorku. Nech sa páči, ale pre pána nemám, pretože je už starý na balónik,“ zavtipkoval Andrzej, klaun z Ležan.
 
Slávnosti pokračovali do večerných hodín, počas ktorých si hostia mohli zaspievať i zatancovať s hudobnou skupinou TRIO.
(10:46, red)
Diskusia
Pridať komentár