Kaskadér bez vodičáku zranil na Spiši štyroch ľudí

693x
06. September 2022
Nemal vodičák a išiel rýchlo
 
Mohlo to dopadnúť aj horšie, autá si však odniesli svoje
 
Prvý školský deň priniesol aj čelnú zrážku v obci Mníšek nad Hnilcom. Šofér bez vodičáku nezvládol riadenie a prešiel do protismeru.
 
Išiel rýchlo a zostrelil Octaviu
 
V pondelok popoludní v obci Mníšek nad Hnilcom viedol vodič bez vodičského oprávnenia osobné motorové vozidlo Volkswagen Golf, a to smerom od obce Nálepkovo na mesto Gelnica. Pri prechádzaní pravotočivou zákrutou v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam prešiel s vozidlom vľavo do protismernej časti vozovky.
 
Tam sa čelne zrazil s oproti idúcim vozidlom Škoda Octavia, ktoré viedol 71-ročný vodič. Po náraze vozidlá od seba odhodilo a ostali stáť na ceste.
 
Dvaja ľudia sú zranení ťažko
 
Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel vodič Škody Octavia ťažký úraz s dobou liečenia nad 42 dní. Vodič vozidla VW Golf sa pri dopravnej nehode zranil ľahko, jeho dvaja spolujazdci utrpeli ľahký úraz a jeden spolujazdec sa zranil ťažko   Dychové skúšky u vodičoch neboli vykonané z dôvodu zranení a bol nariadený odber biologického materiálu.
 
 
Bližšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ začal po zadokumentovaní dopravnej nehody trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.
(11:11, PZ KE)  
 
Diskusia
Pridať komentár