VIDEO | V súkromnej SOŠ na Hviezdoslavovej otvorili nový odbor

1708x
06. September 2022
Počet žiakov sa nezmenil, otvorili nový odbor
 
 
Sú radi, že nový školský rok privítali tentoraz spolu s rodičmi a žiakmi. Počet žiakov sa nezmenil, takže môžu otvoriť nový odbor a cez prázdniny pribudla nová učebňa.
 
Renováciou prešli i triedy
 
„Do školského roku vstupujeme hlavne s pozitívnymi myšlienkami. Som rád, že sme školský rok mohli zahájiť s rodičmi a so žiakmi, pretože predchádzajúce roky boli bez študentov a čo sa týka začiatku školského roku, nemalo to tú správnu atmosféru,“ skonštatoval riaditeľ školy Ľubomír Čekan.
 
Zamestnanci školy nezaháľali ani cez prázdniny. „Vytvorili sme novú učebňu, vynovili sa triedy a zdokonalila sa výpočtová technika,“ priblížil Ľ. Čekan.
 
Situácia je ťažká, ale nestrácajú dôveru
 
Hoci situácia v krajine je naďalej zložitá, vedenie školy verí, že škola aj žiaci to zvládnu. „Ideme s nádejou, že nový školský rok bude oveľa lepší, ako dva predchádzajúce, že budeme môcť žiakov plynule pripravovať na odbory, na ktoré sa prihlásili a pandémia už nebude taká silná.
 
 Situácia je neľahká, ale vedenie školy verí, že SOŠ-ka toto obdobie zvládne
 
Je to predovšetkým rok očakávania, čo sa bude diať. Hlavne, čo sa týka energetickej situácie, pretože školy a riaditelia nevedia, ako školy budú fungovať. Verím však, že to dokážeme zvládnuť a školský rok bude úspešný nielen pre školu, ale aj pre našich žiakov,“ dúfa Ľubomír Čekan.
 
Pribudol nový odbor
 
Pozitívnou je podľa riaditeľa situácia, že počet žiakov neklesol. „Som rád, že sa nám podarilo spustiť aj nový študijný odbor grafika tlačových médií,“ doplnil. V utorok mali žiaci ešte triednické hodiny. „Zároveň so žiakmi cestujem do Sobraniec. Bude tam akcia – súťažné dopoludnie, ktoré organizuje náš zriaďovateľ Coop Produkt Bratislava. Takže už od prvých dní budeme zarezávať naplno,“ uzavrel riaditeľ školy Ľubomír Čekan.
(13:30, red)
 
 
Diskusia
Pridať komentár