Podvodníci núkajú prácu na Tenerife

1531x
07. September 2022
Ľudia naletia zas a zas, neoverujú si informácie
 
Napriek novým a novým obetiam ľudia sa dajú stále nachytať. Podvodníkom však treba priznať kreativitu a sofistikovanosť.
 
Obete oslovovali inzerátom
 
Že kreativita podvodníkov je zrejme nevyčerpateľná je akosi známe. No záhadou je, že aj napriek neustálemu upozorňovaniu na ich praktiky, stále sa im darí obalamutiť ľudí a obrať ich o peniaze. Jeden z nasledujúcich prípadov je toho príkladom.
 
Pod zámienkou sprostredkovania brigády v Španielsku na ostrove Tenerife, podaného prostredníctvom inzerátu na internetovej stránke, vylákal neznámy páchateľ od viacerých poškodených finančnú čiastku, ktorú mu previedli na bankový účet vedený v Belgicku. K zabezpečeniu brigády nedošlo a peniaze im vrátené neboli. Spôsobená škoda je v celkovej výške najmenej 789 Eur.
 
Je potrebné si veci overovať
 
Bardejovský vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre prečin podvod. Polícia konštatuje, že život je i o zložitých situáciách, ktoré sa človek rozhodne riešiť napríklad aj prácou v zahraničí. No práve preto je dôležité všetkými dostupnými prostriedkami si preveriť, či ten, kto ponúka prácu, je hodnoverný. Sociálne siete a internet majú veľkú silu, preto je ju treba využiť najmä vtedy, keď nám môže pomôcť predísť situácii, kedy prídeme aj o to málo, čo máme – uzatvára polícia.
(11:30, PZ PO)
 
 
Diskusia
Pridať komentár