Košičania vyrábajú najlepší med na svete

1499x
07. September 2022
Najlepšia včelia farma na svete je v Hrani
 
Podľa výsledkov medzinárodnej súťaže najlepší med na svete sa vyrába na východnom Slovensku. Košičania si z podujatia odniesli 28 medailí. Svetová včelárska farma je v Hrani.
 
Slováci na najprestížnejšej svetovej súťaži získali 28 medailí
 
Slováci s veľkým náskokom pred konkurenciou
 
Slovenskí včelári dosiahli mimoriadny úspech na 47. svetovej včelárskej výstave Apimondia v tureckom Istanbule, kde získali dokopy 28 medailí. Druhé skončilo Poľsko s dvanástimi medailami. Tretia sa umiestnila Brazília, ktorá získala osem medailí.
 
Na najprestížnejšej včelárskej súťaži na svete a zároveň jedinej svojho druhu obhájil Tibor Vargapál z Košíc po tretí raz titul najúspešnejšej včelárskej farmy na svete. Jeho farma VARGAPÁL z južného Zemplína, ktorá sa nachádza v dedinke Hraň, získala 10 medailí: 7 zlatých, 2 strieborné a 1 bronzovú. V počte získaných ocenení sa tak stala najúspešnejšou včelárskou farmou na svete.
 
Tibor Vargapál má najlepšiu včelársku farmu na svete. Nachádza sa v Hrani.
 
Uspeli sme aj v Kanade
 
Slovenský včelársky tím bol najlepší tiež na predchádzajúcej výstave v kanadskom Montreale. Súčasný triumf v Istanbule hovorí o neobyčajnom prírodnom potenciáli krajiny, ktorá ponúka množstvo "tekutého zlata" a predbieha svetové včelárske veľmoci, ako je napríklad Brazília.
(13:00, Mesto KE)
 
 
Diskusia
Pridať komentár