Za cestovanie v prímestskej doprave môžu obyvatelia Prešovského kraja vyhrať ceny

1230x
18. Január 2023
Prešovská župa tak chce zvýšiť záujem o verejnú dopravu a šetriť životné prostredie
Minuloročný víťazi súťaže Zbieraj zelené kilometre Prešovského samosprávneho kraja. (Zdroj: FB PSK) 
 
Na úspešné prvá dva ročníky nadviazal tretí. Zapojiť sa doň môžu cestujúci ešte takmer pol roka.
 
Súťaž Zbieraj zelené kilometre pokračuje. Cestujúci majú stále možnosť zaregistrovať svoju dopravnú čipovú kartu prímestskej autobusovej dopravy a vyhrať cestovaním hodnotné ceny. Urobiť tak môžu až do 31. mája.
 
Do tretieho ročníka súťaže je zaradený každý cestujúci, ktorý zaregistruje identifikačné číslo svojej dopravnej čipovej karty vydanej dopravcami PSK (SAD Prešov, SAD Poprad, SAD Humenné a BUS Karpaty) alebo študentskej karty vydanej školou (napr. ISIC) s menom a priezviskom na www.ubian.sk. Rovnako tak môže urobiť aj cez mobilnú aplikáciu Ubian.
 
Identifikačné číslo karty nájde cestujúci na cestovnom lístku, ktorý mu vydá dopravca pri platení alebo na svojej dopravnej karte. Cestujúci sa môže zapojiť do súťaže len so svojou dopravnou kartou. Meno v profile Ubian totiž musí byť totožné s menom držiteľa karty, v opačnom prípade sa zelené kilometre nezaznamenávajú.
 
Hodnotnými cenami v súťaži v roku 2022 boli napríklad aj takéto kolobežky. (Zdroj: FB PSK)
 
Následne stačí, ak zaregistrovanou kartou zaplatí za každý cestovný lístok v prímestskej autobusovej doprave Prešovského samosprávneho kraja. Počas jazdy autobusom tak bude zbierať zelené kilometre, ktoré sa na základe definovaného koeficientu prepočítavajú na ušetrený oxid uhličitý (CO2). Hlavnou myšlienkou je totiž zbierať tzv. zelené kilometre a šetriť životné prostredie. Zelené kilometre môže cestujúci zbierať až do 31. mája tohto roku.
 
Kto nazbiera najviac zelených kilometrov u dopravcov Prešovského kraja, získa hodnotné ceny. Hrá sa napríklad o bicykel, elektrickú kolobežku, mobilný telefón či kredit na dopravnú čipovú kartu. Celé podmienky súťaže sú zverejnené na webe samosprávy. Ide už o tretí ročník súťaže, pričom prvýkrát župa prišla s nápadom zbierať zelené kilometre v roku 2020 počas Európskeho týždňa mobility
(14:00, red.) 
Diskusia
Pridať komentár