Starenka vyhodila von oknom falošnému policajtovi 1500 eur

1542x
24. Január 2023

Dôverčivú 92-ročnú starenku z Košíc pripravil podvodník o úspory

Polícia už v Košiciach začala preventívny projekt pre seniorov s názvom Seniori zbystrite pozornosť. (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj) 
 
Prípadom sa už zaoberajú košickí kriminalisti. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová, dôchodkyňu telefonicky kontaktoval neznámy muž, predstavil sa ako policajt z kriminálky s tým, že chytajú podvodníkov a naviedol poškodenú ženu, aby z okna svojho bytu vyhodila v taške všetky peniaze, čo má doma.

Ďalej uviedol, že policajti, ktorí sú všade po okolí ukrytí, podvodníkov zadržia. Dôchodkyni za pomoc poskytne veľkú odmenu a peniaze jej vráti. Takýmto podvodným spôsobom prišla poškodená žena o 1 500 eur.

 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj) 
 
Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach v tomto prípade začal trestné stíhanie pre zločin podvodu. Po páchateľovi, ktorému za tento skutok hrozí až 10 rokov za mrežami, polícia intenzívne pátra.
 
Aj v reakcii na tento podvod, spustila polícia v Košiciach projekt: „Seniori, zbystrite pozornosť!". Počas tohto preventívneho projektu v meste Košice policajti spoločne s pracovníkmi pošty navštevujú seniorov a upozorňujú ich na nekalé praktiky podvodníkov.
(9:10, red.)
Diskusia
Pridať komentár