Bardejov začal práce na vodozádržných projektoch

1482x
26. Január 2023
V dvanástich vodozádržných projektoch budú zelené strechy aj vodopriepustné dlažby
(Zdroj: Mesto Bardejov) 
 
Už v roku 2022 vedenie Mesta Bardejov postupne avizovalo schválenie dvanástich vodozádržných projektov, na ktoré mesto získalo grantové prostriedky. Ide o šesť spevnených plôch - parkovísk a verejných priestranstiev a šesť zelených striech. 
 
„Po dlhšom posudzovaní zo strany riadiacich orgánov a podpise zmluvy sa tento týždeň odovzdali staveniská na prvých troch z nich. Do štyroch mesiacov sa zrekonštruuje polovica parkoviska pred futbalovým štadiónom v rozsahu 68 parkovacích miest. Pribudne aj dekoračná zeleň a 21 javorov, čím sa namiesto asfaltu a betónu nielen zlepší lokálna klíma ale celkový dizajn okolia," informuje mesto na sociálnej sieti.
 
(Zdroj: Mesto Bardejov) 
 
Pred nákupným centrom AB sa v tejto druhej etape zrekonštruuje  verejný spevnený priestor pred ním ako aj schodisko smerom od tržnice a rampa smerom k OC Makos. Posledným z trojice projektov je revitalizácia parkovacích plôch medzi bytovkami na Wolkerovej ulici a plochy na parkovanie smerom k Centru sociálnych služieb na Wolkerovej ulici.
 
(Zdroj: Mesto Bardejov) 
 
„Vo všetkých prípadoch sa zmenia nepriepustné betónové a asfaltové plochy za vodopriepustné dlažby a iné stavebné materiály umožňujúce vsakovanie vody na mieste a zmierňovanie dopadov zmeny klímy. Súvisiace projekty zelených striech sa nachádzajú na budove šatní pri telocvični Základnej školy Tarasa Ševčenku, malej telocvični Športovej haly Mier pri „Bocianovi“ a strechy jedného pavilónu na Materskej škole na Gorkého ulici," dodáva v informácii Mesto Bardejov.
(14:40, red.) 
Diskusia
Pridať komentár