D. Petrová, V. Majirská, E. Čepigová, K. Kozáková a K. Kravec úspešne reprezentovali školu

2574x
27. Január 2023
Aby Európu bolo počuť
Študenti bardejovského gymnázia 
 
Študenti Gymnázia Leonarda Stöckela pod vedením Mgr. Jany Leškovej, ktorí sú humanitne nastavení sa veru nestratia, dokážu reprezentovať školu len v tom najlepšom.
 
Majú dobré meno aj vďaka svojim spolužiakom, ktorí už brány našej školy opustili, no zapísali sa v dobrom na rôznych stretnutiach zameraných na celospoločenské a globálne témy.
 
V podobnom duchu sa nieslo aj pozvanie zúčastniť sa KONFERENCIE SPEAK UP! Odvážne prijali pozvanie reprezentovať našu školu na tejto konferencii, ktorá nabáda svojich participantov, aby Európu bolo počuť.
 
 
Ako členovia Študentského parlamentu GLS v zložení Denisa Petrová, Viktória Majirská, Ema Čepigová, Karin Kozáková a Kamil Kravec sme mali možnosť navštíviť pôdu fakulty Medzinárodných vzťahov a politických vied Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.
 
Pútavé prednášky, zaujímavé informácie a užitočné skúsenosti ohľadom viacerých aktuálnych tém nám opäť rozšírili obzory. Bližšie sme sa venovali témam ako Dôležitosť volieb do Európskeho parlamentu, Ako nepodľahnú dezinformáciám, My a Ukrajina, Migračná kríza a migračná politika štátov EU.
 
Súčasťou programu bola aj návšteva Múzea SNP a večerné stretnutie s mládežníckym delegátom OSN Michalom Salínim, ktorého sme pri voľnej diskusii dokonca pozvali aj k nám do školy. Opäť si odnášame skvelé skúsenosti a množstvo nových poznatkov.
(21:11, Denisa Petrová)
Diskusia
Pridať komentár