VIDEO | Deň otvorených dverí na Gymnáziu L. Stöckela zatraktívnila školská kapela aj folklór

1229x
31. Január 2023

Gymnázium Leonard Stöckela otvorilo svoje priestory pre budúcich študentov

Na Gymnáziu Leonarda Stöckela študuje v súčasnosti v 18-tich triedach 469 žiakov. Po dvoch pandemických rokoch, počas ktorých sa škola zamerala hlavne na online prezentáciu, bol tohtoročný Deň otvorených dverí v mnohom výnimočný.

„Tento rok sme mohli konečne zorganizovať Deň otvorených dverí prezenčne a trochu inak. Chceli sme ukázať jednak vyučovací proces, jednak aj život mimo školy,“ povedala riaditeľka gymnázia Alena Gombošová.

                                                          Deň otvorených dverí na Gymnáziu Leonarda Stöckela v Bardejove. (Zdroj: MH)  

Okrem aktívneho zapojenia sa do experimentov v biologickom, chemickom, či fyzikálnom laboratóriu, si mohli žiaci základných škôl pozrieť napríklad aj študovňu alebo telocvičnu, vyskúšať si prácu v školskom rádiu, či v eko-kútiku zobrať do rúk živého pytóna.

„Po chodbách sme mali rozmiestnené rôzne stanovištia, kde sme prezentovali rôzne programy ako napríklad Erazmus, rôzne exkurzie, ktoré organizujeme, či už sú to geografické alebo jazykové exkurzie. Aby sme jednoducho ukázali, že sa nielen učíme, ale aj žijeme,“ vysvetlila riaditeľka.   
 
Vystúpil aj školský folklórny súbor. (Zdroj: MH) 

Vo finále prehliadky žiakom v gymnaziálnej aule zahrala niekoľko piesní školská kapela GLS. Zlatým klincom programu bolo vystúpenie gymnaziálnych folkloristov z Krúžku ľudového tanca spevu a hudby v originálnych ľudových krojoch, priamo zo školskej krojovne".

„Okrem povinných programov, máme na škole aj bohatú krúžkovú činnosť, v aule mohli návštevníci nášho gymnázia vidieť folklórny súbor alebo našu školskú kapelu, o ktorú je veľký záujem, ale aj spevácky zbor či redakčný krúžok,“ povedala Alena Gombošová.
 
 
 O školskú kapelu GLS je na gymnáziu mimoriadny záujem. (Zdroj: MH) 
 
Prezentáciu školy počas dňa otvorených dverí mohli vidieť dopoludnia nielen žiaci bardejovských základných škôl v skupinách, ale popoludní, individuálne, aj rodičia so svojimi školákmi, ktorí aktuálne navštevujú posledné ročníky základných škôl.
 
„Tento rok je novinkou aj to, že žiakom ponúkame simulované prijímacie testy, v jednej z tried si majú možnosť vyskúšať napísať test z matematiky aj zo slovenského jazyka a ponúkli sme aj test z anglického jazyka pre bilingválne štúdium,“ 
(15:45, red.) 
Diskusia
Pridať komentár