Jedna z najproblémovejších ciest v  okrese Košice-okolie sa dočkala opravy

1152x
12. Január 2022
Dokončila sa rekonštrukcia cesty medzi obcami Ploské – Ortáše a Vtáčkovce
 
  Oprava stála takmer 400-tisíc eur. Foto: KSK
 
Úsek, ktorý pre množstvo výtlkov, nerovnosti a deformácie povrchu cesty dlhodobo spôsoboval problémy vodičom ako aj obyvateľom okolitých obcí v okrese Košice-okolie je už minulosťou. Cesta medzi obcami Ploské – Ortáše a Vtáčkovce sa po takmer 50 rokoch dočkala opravy.
 
Ako informovala hovorkyňa predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Anna Terezková, košická župa s opravou cesty začala koncom septembra minulého roka a išlo o rekonštrukciu úseku v dĺžke 4,5 kilometra.
 
 
Čítajte aj:
Oprava cesty začala prípravnými prácami, a to odvodnením cesty, prečistením priekop v dĺžke sedem kilometrov, orezávaním a úpravou krajníc a následne bol na cestu po celej dĺžke položený penetračný makadam.
 
Správa ciest KSK opravila tiež aj nadväzujúci úsek z Keceroviec v smere na Bunetice v dĺžke takmer 1,7 kilometra.
 
Oprava za takmer 400-tisíc eur
 
„Desaťročia zanedbávaná cesta v havarijnom stave bola vážnou hrozbou pre bezpečnosť dopravy. Roky sa na tomto úseku iba plátali výtlky. Vzhľadom na jej mimoriadne zlý stav sme museli vyčleniť na jej rozsiahlu opravu takmer 400-tisíc eur, išlo o jednu z finančne najnákladnejších opráv v okrese Košice-okolie v minulom roku,“ povedal predseda KSK Rastislav Trnka.
 
Košická župa v minulom roku opravila v okrese Košice-okolie až 23 úsekov ciest v celkovej dĺžke takmer 38 kilometrov.
(11:01, red)
Diskusia
Pridať komentár