V Košiciach sa otvárajú kiná i divadlo

825x
13. Január 2022
Nové pravidlá pre hromadné podujatia dali zelenú aj košickej kultúre
Štátne divadlo Košice. Foto: Ahoj Košice
 
Od stredy (12. 1.) začali platiť na Slovensku nové pravidlá pre hromadné podujatia, ktoré opäť môžu privítať divákov. Tí však musia byť zaočkovaní, alebo po prekonaní ochorenia COVID-19.
 
Ako uvádza Vyhláška Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR hromadné podujatia sa delia do troch skupín podľa rizikovosti na nízko, stredne a vysoko rizikové. Pre všetky podujatia platí režim OP a dodržanie kapacity priestoru.
 
Čítajte aj:
Divákov privíta aj divadlo 
 
Na schválené nové pravidlá reaguje aj Štátne divadlo Košice či kiná v metropole východu. Otvorenie oznámilo už aj Štátne divadlo Košice, ktoré svoje brány pre divákov otvorí v utorok 18. januára Večerom ľudového tanca v Historickej budove ŠDKE.
 
„Na základe rozhodnutia vlády o uvoľnení protipandemických opatrení a vyhlášky úradu verejného zdravotníctva využívame možnosť umožniť vstup divákov v režime OP (očkovaní a prekonaní) v počte 50 percent kapacity hľadiska Historickej budovy aj Malej scény ŠDKE,“ informovalo o tom divadlo na svojej webovej stránke.
 
 
Úsmev je už otvorený
 
Pre všetkých milovníkov filmov je ďalšou dobrou správou, že filmové plátno už ožilo v legendárnom košickom Kine Úsmev, ktoré je otvorené od 10. januára, každý deň od 15.00 do 22.00 hod.
 
„Na základe nových opatrení otvárame celý Úsmev v režime OP. Kapacita baru je znížená na 50 percent celkovo a na štyri osoby pri stole, kapacita veľkej sály je 50 divákov a v Impulze 20 divákov. Budeme dodržiavať rozstupy, zvýšenú hygienu rúk a prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom FFP2,“ uviedlo kino.
 
A čo ostatné kiná v Košiciach? Cinemax v OC Optima začne premietať už vo štvrtok (13. 1.). Vstup do kina je podľa vyhlášky možný pre osoby OP (očkovaní a po prekonaní covid) a občerstvenie bude povolené.
 
V kine Ster Century Cinemas v OC Galéria filmové plátno ožije až v sobotu 15. januára.
(8:45, red)
Diskusia
Pridať komentár